Robotaksiler Çin’de Trafik Tıkanıklığı Yaratıyor

Sürücüsüz robotaksiler geliyor! İşte detaylar

Sürücüsüz araçlar hala istenen noktaya gelemedi. Çin’in Wuhan kentinde test edilmeye başlanan robotaksiler, şehirde trafik tıkanıklığına sebep oluyor.

Yakın gelecekte gündelik hayatın önemli bir parçası haline gelecek teknolojilerden biri de sürücüsüz otomobiller olacak gibi görünüyor. Bu sürücüsüz otomobillerle birlikte gerçeğe dönüşecek bir diğer konsept de robotaksiler olacak. Şehir içi ulaşımında yaygın şekilde kullanılması beklenen bu robotaksiler, hem ABD’de hem de Çin’de test aşamasına geçmiş durumda. Ancak bu sürücüsüz otomobillerin henüz istenen noktaya ulaşmamış olması, ciddi sorunları da beraberinde getiriyor.

Bloomberg’in haberine göre robotaksiler Çin’de trafik tıkanıklığına sebep oluyor. Baidu tarafından geliştirilen bu sürücüsüz araçlar, kısa süre önce Wuhan şehrinde yollarda test edilmeye başlandı. Ancak şöyle bir sorun var ki bu araçlar herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için fazla temkinli davranıyor. Hız sınırının çok altında seyrettikleri gibi dönüşlerde de epey temkinli davranıyor. Aynı anda yüzlerce aracın trafikte bu şekilde seyretmesi, şehirde ciddi bir trafik tıkanıklığı yaratıyor. Öyle ki Wuhan’daki vatandaşların bu durumdan bıkmaya başladığı söyleniyor.

Robotaksi

Bu robotaksiler şehirde trafiği karıştırıyor olsa da bu durum Baidu’yu durdurmayacak gibi görünüyor. Şu anda Wuhan sokaklarında 500 sürücüsüz aracı test eden şirket, yıl bitmeden bu sayısı bine çıkaracak. 2025’te ise bu sayının daha da artması görünüyor. Bu araçlar tam olarak hazır hale geldiklerinde şehir içi ulaşımda devrim yaratabilirler. Ancak önümüzdeki birkaç yıl boyunca test edildikleri şehirlere epey sorun yaratacak gibi görünüyorlar.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek