Bir ilk! Euro’da Türk imzası!

eurooo

Yeniden tasarlanan euro banknotların üzerine Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin resimleri basılabilir.

Bir ilk! Euro’da Türk imzası! 1 Ocak 2001 tarihinde Euro Bölgesi’nde resmi para birimi olarak yürürlüğe giren Euro’nun 20. yılında yeniden düzenlenmesi talep ediliyor. Avrupa Parlamentosu Milletvekili Moritz Körner ise BioNTech’in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin fotoğraflarının euro banknotlarına basılmasını önerdi.

Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) kadar BioNTech’in kurucuları, Avrupa Birliği’nin (AB) ortak para birimi olan euro için yeni bir tasarım arayışına girdi. Bu arayışın şimdiye kadar ki en ilginç teklifi ise Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin fotoğraflarının banknotlara basılması ihtimali.

DW’nin haberine göre Alman Hür Demokrat politikacı Moritz Körner, ikilinin “milyonlarca hayat” kurtardığını söyledi. Alman Welt am Sonntag gazetesine göre Körner;

“BioNTech’in kurucu çifti Uğur Şahin ve Özlem Türeci gibi önemli Avrupalı ​​isimlerin yeni euro banknotlarına basılması gerekiyor. Çalışmaları milyonlarca Avrupalının hayatını kurtardı. Hayatlarının yörüngesi, entegrasyon, ilerleme, girişimcilik, bilimsel mükemmellik ve açık bir göçmen topluluğunun potansiyeli hakkında zorlayıcı bir hikaye.” ifadelerini kullandı.

euro

Bir ilk! Euro’da Türk imzası!

Euro banknotları, 1 Ocak 2002’de, şu anda AB’nin 27 üye ülkesinden 19’unu içeren bir para birliği olan Euro bölgesinin resmi para birimi olarak tanıtıldı. Yirmi yıl sonra, ECB banknotları yeniden tasarlama sürecini başlattı.

Kamu, kapsamlı euro yeniden tasarım sürecinde söz sahibi olacak. Avrupa vatandaşları araştırılacak ve 19 Avro Bölgesi devletinin her birinden üyelerle dikkatli bir şekilde dengelenmiş bir danışma grubu oluşturulacak. Ancak yeni bir tasarımın oluşturulması uzun yıllar alabilir.

Yeni Euro banknotlarında Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci‘nin fotoğraflarının olması fikri hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Acer Swift X 2022 dünyanın Intel ARC GPU’lu ilk dizüstü bilgisayarı olabilir