PayPal ve Paidy gücünü birleştirdi: Önce al sonra öde

PayPal

PayPal ve Paidy gücünü birleştirme kararı aldı. Böylece ödeme sistemlerinde yepyeni bir dönemin başladığını söyleyebiliriz. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

PayPal ve Paidy ödeme sistemleri alanında çalışan iki büyük şirket. Elbette PayPal burada çok daha büyük bir güce sahip. Japonya’da son derece popüler bir kredi sağlayıcı olarak bilinen Paidy ise pek büyük değil. PayPal bu şirketi satın alarak kendi bünyesine kattı. Böylece iki şirket güçlerini birleştirmiş oldu.

Birkaç ay içerisinde satış işlemleri tamamlanacak olan Paidy son derece ilginç bir sisteme sahip. Yaklaşık olarak 2,7 milyar dolara satılan bu sistem kullanıcıların önce alıp daha sonradan ödemesini sağlıyor. Böylece kredi kartı şirketlerinin biraz daha yumuşak yüzü olabiliyor.

PayPal ve Paidy büyük güce kavuştu

BNPL şirketleri olarak bilinen bu tür şirketler kazançlarını mağazalardan sağlıyor. Bu uygulama her ne kadar diğerlerine benzese bile bazı önemli farklılıklara sahip. İnternet üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirilip daha sonradan perakende mağazasına gidip ödeme yapılıyor.

PayPal ve Paidy

Japonya’da tutan bu sistem PayPal tarafından dikkat çekici bulundu. Böylece şirketin satın alım işlemleri tamamlandı. PayPal oldukça iyi miktarda bir gelir elde etti. Her ne kadar kendisine 2,7 milyar dolara mal olsa bile yine de getirisi bundan daha fazla olacak gibi görünüyor. Bu tür sistemlere sadece PayPal özen göstermiyor. Aynı şekilde Twitter kurucusu Jack Dorsey bu tür sistemlere ağırlık veriyor.

PayPal, İngiltere’de kripto para ticaretine başladı

PayPal ve Paidy iyi bir örnek oldu. Square isimle şirket geçtiğimiz günlerde Avustralya’da hizmet veren AfterPay isimli bir markayı satın aldı. Yaklaşık olarak 29 milyar dolar ödeme yapılan bu şirket, Square’a güç katmış oldu. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.