BioNTech aşısı üçüncü doz onayını Avrupa’dan da aldı

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

BioNTech aşısı üçüncü doz onayını yeniden almayı başardı. Böylece bu dozun kullanılacak olması kesinleşti diyebiliriz. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte göz atalım.

Küresel çapta büyük bir etki oluşturmayı başaran BioNTech aşısı üçüncü doz için gerekli başvuruları yapıyor. Bu başvurular dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleştirildi. Hem küresel hem de Avrupa kaynaklı birçok düzenleyici kuruma çeşitli başvurular yapıldı. Avrupa Birliği ilaç düzenleyici kurumu olan Avrupa İlaç Ajansı yeni dozu kabul etti.

Normal şartlarda bu aşı için iki doz yeterliydi. Böylece bağışıklığını güçlendirenler bu hastalıktan korunabiliyordu. Şimdi ise yeni araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalar sonucunda aslında aşının ikinci dozdan sonra etkisiz hale gelmeye başladığı görüldü. Antikor düzeyi ne yazık ki düşük kalıyor. Bu nedenle bir doz daha uygulanacak.

BioNTech aşısı üçüncü doz ile geliyor

Bu aşının ilk iki dozu yaklaşık olarak 6 ay boyunca etki gösteriyor. Ancak 6 ay sonra yavaş yavaş antikor miktarı düşüyor. Hatta bu antikor miktarının düşüş oranı 10 kat gibi rakamlara dayanıyor. Kısacası 6 ay sonra aşının çok az bir etkiye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

BioNTech aşısı üçüncü doz

İkinci dozu uyguladıktan sonra 28 gün boyunca bağışıklık sabit kalıyor. Ancak 28 gün sonra yavaş yavaş bağışıklık düzeyi düşmeye başlıyor. Avrupa İlaç Ajansı işte tam da bu noktada gerekli izinleri verdi. Eğer bağışıklık miktarı yüksek oranda düşerse yeni bir doz yapılabilecek.

TikTok fenomeni Ece Ronay tutuklanacak mı?

Benzer çalışmalar ABD tarafından da yürütülüyor. Aşıların sadece iki doz uygulanması yeterli görülmüyor. Önümüzdeki aylarda herkes için üçüncü doz kuralı getirilebilir. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.