Instagram, IGTV videolarını normal akışa getiriyor

Instagram, IGTV videolarını normal akışa getiriyor

Instagram dün saatlerce erişim dışında kalmıştı. Ancak bu yine de şirketin videoları işleyiş biçimi hakkında bir değişikliğe gitmesine engel olmadı. İşte detaylar.

Facebook’a bağlı uygulama, uzun biçimli IGTV videolarını, akışınızdaki normal videolarla birleştiriyor. Artık tüm Instagram çekimleri için tek bir biçim oluşturulacak. Farklı video formatları arasında ayrım yapmanız gerekmeyecek. Instagram’a bu yeniliğin doğrudan akışta daha uzun videoların oynatılmasına yol açıp açmayacağı da soruldu. Şirket ayrıca daha fazla içeriği keşfetmek için profillerde her zaman bir Video sekmesinin var olacağını söyledi.

Instagram, IGTV videolarını normal akışa getiriyor

Hareket, Instagram tabanlı içerik oluşturuculara da yardımcı olabilir. İçerik oluşturucular reklamlara hak kazanmak için uzun biçimli videolar üretmek zorunda olsa da, geçmişte IGTV’yi gözden kaçırmış olan izleyicilere daha kolay ulaşım sağlayabilecekler. Uygulama ayrıca gönderi ve video bilgilerini tek bir ölçümde birleştirecek. Uygulama ayrıca videolarına kırpma, filtreler, konum etiketleri ve kişi etiketleri dahil olmak üzere birkaç ortak düzenleme özelliği getiriyor. TikTok’un başarısının ardından farklı güncellemeler ekleyen uygulamalar en çok kullanıcıyı çekmeye çalışıyor diyebiliriz. Yeni birleşme kuralları, Instagram videoları için ilgiyi artırabilir. IGTV değişikliği sayesinde daha uzun video formatı daha erişilebilir hale gelecek. Sonuç olarak içerik oluşturucular Instagram’da video paylaşmaya daha meyilli olabilir. Bu da sosyal medya devinin TikTok, YouTube ve diğer video odaklı ağır toplarla daha iyi rekabet etmesine yardımcı olabilir.

Netflix, Squid Game’in ardından bir diziyle daha adından söz ettirdi