TikTok fenomeni Ece Ronay tutuklanacak mı?

tiktok fenomeni ece ronay

TikTok üzerindeki dans videolarıyla fenomen haline gelen bir genç kızın son videosu sosyal medyada büyük tepki çekti, çünkü dansçı genç polisler hakkıda ağıza alınmayacak hakaretler savurdu.

Arkadaşıyla karpuz yerken sohbet ettikleri bir video çeken TikTok fenomeni Ece Ronay, askerleri çok sevdiğini anlattı. Ancak sohbet sırasında polisleri sevmediğini vurguladıktan sora polisler için ağza alınmayacak küfürler saydı.

TikTok fenomeni Ece Ronay büyük tepki topladı

Bu nedenle sosyal medyada büyük tepki çeken genç kız için Emniyet Müdürlüğü’ne de defalarca şikayet edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nün bu hakaretlere tepki verip dava açması halinde Ece Ronay’ı savcı önünde ifadeye çağrılması bekleniyor. Ardından da Emniyet Müdürlüğü’ne hakaret ettiği gerekçesiyle ağır bir hakaret davası sürecinden geçeceği tahmin ediliyor. Hakaret fiili basın ve medya organları üzerinden gerçekleştiği için verilecek cezanı da normal hakaret suçuna oranla daha ağır olacağı biliniyor.

Sosyal medyanın ve internet mecralarının rahatça hakaret edilebilecek platformlar olarak görüldüğü yıllar ise 2010 öncesinde kaldı. Tüm dünyada artık internet platformları basın organları olarak görülüyor ve TV’de ya da gazetelerde şahıslara veya kurumlara hakaret etmek nasıl yasaksa, aynı yasalar internet için de geçerli.

FCC Huawei ve ZTE için yine casus dedi

Almanya’da ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde bu tür içeriklerin, şikayete bile gerek kalmadan sosyal medya servisi tarafından kaldırılması gerekiyor. Bu kurala uymayan sosyal medya servisleri içinse milyonlarca Euro’luk cezalar söz konusu.

tiktok fenomeni ece ronay

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da sosyal medyaya bir regülasyo getirme önerisinin çok sıcak olduğu bir dönemde Ece Ronay konusunun daha büyük tartışmalara kapı açacağı tahmin ediliyor.