Bilim insanları diyet yapanları uyardı: Bu sorunlarla karşılaşabilirsiniz

bilim kadını

Bilim insanları diyet yapanları bazı nedenlerden dolayı uyarıyor. Dikkat etmezlerse ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir. Hadi gelin merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Zayıflamak günümüzün en büyük problemleri içerisinde yer alıyor. Bazıları elektronik aletlerle spor yapmayı tercih ederken kimileri yiyecek ve içeceğine daha fazla dikkat ediyor. Koşu bantları ya da benzer elektronik cihazlarla spor yapanlar için günlük en az 20 dakika öneriliyor. Zayıflamayı diyet ile yapacak kişiler ise başka bazı detaylara dikkat etmek zorunda.

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda düşük kalorili besinlerin bağırsaklarda bakteri artışına neden olduğu ortaya çıktı. 80 obez birey ile yapılan bir deney aslında diyetin vücuda çok ciddi zararlar verebileceğini gösterdi.

Bilim insanları diyet yapanları az kalori konusunda uyarıyor

Yapılan çalışmalarda, 80 obez bireyin yarısına 16 hafta sadece çok düşük kalorili yiyecekler ve içecekler verildi. Böylece onların daha hızlı bir şekilde kilo verecekleri tahmin edildi. Ancak işler araştırma beklentilerinden biraz daha farklı gelişti. Bireyleri 800 kalori ile sınırlayan bu diyet korkunç etkiler yarattı.

Bilim insanları diyet yapanları

Kaliforniya San Francisco Üniversitesinden Peter Turnbaugh araştırmayı yürüten ekibin başında yer alıyor. Obez bireylerle yapılan çalışmalar sonucunda düşük kalorili beslenmenin bağırsaklarda problemler yarattığı ortaya çıktı. Az besin alındığında Clostridioide difficile adlı bakteri isimli bağırsak bakterisi yayılıyor. Bu durumda bağırsaklarda enfeksiyon oluşma ihtimali yükseliyor.

Alzheimer’ın en önemli sebeplerinden birisi ortaya çıktı: Bilim insanları uyarıyor

Özellikle uzun süreli diyet yapanlar mutlaka aldıkları kalorileri kontrol etmeli. Düşük miktarlarda alınacak kaloriler belirli bir süre sonra bağırsaklarda bakterilerin çoğalmasına ve enfeksiyona neden olabilir. Peki siz diyet yaparken bu tür detaylara dikkat ediyor musunuz? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.