Bilim insanları uzaylı araştırmalarında önemli teknikler geliştirmeye devam ediyor. Böylece evrende yalnız olmadığımız gerçeğine her geçen gün biraz daha yakınlaşıyorlar. Hadi gelin merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.
Uzay araştırmalarında her geçen gün yeni bazı ayrıntılar keşfediliyor. Sadece NASA tarafından yapılan araştırmalarda bile birçok gezegende yaşam formu olabileceği söyleniyor. Bilim insanları uzaylıları bulabilmek için başka gezegenleri araştırırken belki de onlar da bizi izliyor. Evrende yalnız olup olmadığınızın cevabı işte tam olarak burada gizli.
Uzun yıllardan beridir kullanılan Transit Fotometri denilen bir sistem uzayda yaşam formunun olup olmadığını bizlere gösterebilir. Aslına bakacak olursak bir yöntem son derece basit. Sadece sabit bir yıldızın sürekli olarak izlenmesi gerekiyor. Bu yıldızın önünden geçecek gezegenler, bize yakın ve içerisinde bir canlı formunun olma ihtimali yüksek.
Uzaylı araştırmalarında önemli teknikler sonuç getirebilir
Sabit olarak izlenen yıldızın önünden geçen gezegenlerin hesaplanması ile yapılan Transit Fotometri yöntemi büyük bir avantaj sağlıyor. Herhangi bir gezegen Dünya’ya ne kadar yakın olursa bize benzeyen medeniyetlerin bulunma ihtimali o kadar yüksek.
Transit Fotometri yöntemini geliştiren bilim insanları 10 bin yıl boyunca yaklaşık olarak 3140 yıldız sisteminin önünden geçtiğimizi söylüyor. Böyle bir durumda eğer uzaylılar bizleri kendi gezegenlerinden izliyorsa Dünyay’ı keşfetmiş olabilirler. Tıpkı NASA’nın öte gezegenleri izlemesi gibi. Aynı şekilde uzaylılar da bizleri araştırma ihtimaline sahip.
NASA astronotlarının uzay yürüyüşü yayınlandı (Video)
Dünya’ya 45 ışık yılı uzakta TRAPPIST-1 isimli bir kırmızı cüce yıldızı sabit olarak alınırsa 7 gezegen tarafından izleniyor olabiliriz. Bu sadece tek bir cüce yıldızı üzerinden hesaplandı. Evrende bizden başka yaşam formunun olup olmadığı bilim insanları tarafından yakında keşfedilebilir. Peki sizce evrende yalnız mıyız? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.