Bilim insanları beyin kontrolü için yeni yöntemler deneyecek: NeoRhythm

Bilim insanları uzun yaşamanın

Bilim insanları beyin kontrolü için son zamanlarda oldukça büyük gelişmelere imza attı. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte göz atalım.

Uzun bir süredir araştırmalara devam eden Bilim insanları beyin kontrolü için NeoRhythm olarak da bilinen bir yöntem geliştirildi. Aslında bu yöntem bir şirket tarafından geliştirildi. Dünya genelindeki 8.000 kişiye dağıtılan ve oldukça da beğeni kazanan bu cihaz, kafa bandı olarak da biliniyor. MDCN isimli bir teknoloji şirketi tarafından tasarlanan ve son derece büyük ilgi gören NeoRhythm, başka alanlarda da kullanılacak.

Beyin merkezli bilimsel çalışmalar artacak

MDCN  şirketi tarafından 25 bin dolarlık yardım talebinde bulunuldu. Bu talep kitlesel fonlama platformları tarafından yoğun ilgi gördü. Talep edilen fon miktarı 25 bin dolar olmasına rağmen onlar 1,7 milyon dolarlık bağış toplamayı başardı. Bu sayede tahmin edilenin de üzerinde bir başarı yakalandı.

Bilim insanları beyin kontrolü

Bu cihazdan hızlıca bahsetmek gerekirse, darbeli elektromanyetik alan tedavisi kullandığını söyleyebiliriz. Yani beyninize zihinsel hareketli uyaranlar gönderildiğinde birçok konuda düzelme sağlanabiliyor. Mesela uyku düzeninizi ayarlama veya vücut ağrılarınızı azaltabilme gibi birçok fonksiyon ortaya çıkarabiliyor. Avrupa BION Enstitüsü ve Frontier Science biraraya gelerek yeni bir çalışma başlattı.

Bu çalışmalara göre beyne bazı hareketsel uyaranlar gönderilecek ve tepkiler ölçülecek. Bu sayede beyin ile alakalı çok daha geniş bir bilgi yelpazesi elde edilecek. Sizce böyle bir çalışma bilim Dünyasında neleri değiştirebilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.