Parkinson hastalığının belirtilerinden biri daha ortaya çıktı: Bilim insanları açıkladı

Parkinson hastalığının belirtilerinden

Parkinson hastalığının belirtilerinden bir tanesi daha ortaya çıktı. Özellikle son yıllarda hastalığın erken belirtileri bilim dünyasına ışık tutuyor. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Parkinson hastalığının belirtilerinden yola çıkarak erken teşhis sağlanabiliyor. Günümüzün en problemli hastalıklarından bir tanesi olarak bilinen Parkinson hastalığı bilim dünyasında çok büyük tartışmalara yol açıyor. İleri yaşlarda görülen ve birçok kişinin kabusu olan parkinson için yeni bazı belirtiler açıklandı.

Parkinson hastalığının belirtilerinden

Yaklaşık olarak 3818 yaşlı erkek birey ile yapılan çalışmalar sonucunda sık sık kabus gören kişilerin parkinson hastalığına yakalanma ihtimalinin çok daha fazla olduğu belirtildi. Hatta bu oran 2 kat olarak açıklandı. Parkinson tanısının çoğu çalışmanın yapıldığı ilk 5 yıl içerisinde konuldu.

Parkinson hastalığının belirtilerinden bazıları yeni keşfedildi

Yaşlı yetişkinlere rüyalarında neler gördüğü soruldu. Gelen cevaplara göre Parkinson hastalığı ile kabusların ilişkisi ortaya çıkarılmak istendi. Yaşlı yetişkinlere sorulan sorulara baktığımızda genellikle kabus görme oranının bir hayli yüksek olduğu ifade ediliyor.

Parkinson hastalığının belirtilerinden

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda Parkinson hastalığı ve uyku arasında ince bir ilişki olduğu söyleniyor. Yani bu hastalığı önceden tespit edebilmek için uyku ve bununla ilgili gelişen aktivasyonlara dikkat etmek gerekiyor.

Bilim dünyası araştırmalara devam ediyor

Bilim dünyası konu ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Bu hastalığı geçiren kişilerin dörtte birinin rahatsız edici rüyalar görmesi ise kesinlikle rastlantı eseri değil. Özellikle ilk tanıyı koymak için bilim insanları bu yöntemi tercih edebilir.

Elon Musk’ın geliştirdiği Beyin çipi depresyona da iyi gelecek

Küresel çapta parkinson hastalarının sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Günümüzün en büyük problemleri içerisinde yer alıyor. Bu tür çalışmalar ile birlikte hastalığın önceden tespit edilmesi amaçlanıyor. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.