Bilim insanları çay konusunda uyardı: İşte o uyarı!

bilim kadını

Dünya genelinde büyük bir kullanıma sahip olduğu için bilim insanları çay konusunda yeni uyarılarda bulundu. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Çay denilince genellikle Türkiye’de ve İngiltere’de yaşayanlar akıllara gelir ve bilim insanları çay konusunda özellikle bu iki milleti uyarıyor. Çay ile ilgili daha önce bildiklerinizin çoğunu unutabilirsiniz. Öncelikle çayın nerede kaynatılması gerektiği vurgulandı. Eğer mikrodalga fırınları kullanırsanız çay veya hazırlamış olduğunuz kaynar su eşit bir şekilde ısınmayacak. Bu durum çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Bilim insanları mikrodalga kullananları uyarıyor

Mikrodalga fırınlar ısıtma işlemini genel bir hacim şeklinde düşünürler. Bu nedenle üst bölümde yer alan su bir miktar daha fazla ısınacaktır. Bu nedenle çok sağlıklı bir yöntem olduğunu söylemek mümkün değil.

Bilim insanları çay

Yapılan araştırmalar sonucunda, mikrodalga ile ısıtılan suyun üst kısmının 9 derece daha sıcak olduğu görüldü. Normal şartlarda ısıtılan suyun tamamının eşit oranda sıcaklık dağılımına sahip olması gerekiyordu. Ancak bu durum ne yazık ki mikrodalga fırınlar için geçerli olmuyor. Fakat kettle ve diğer ısıtıcıları kullandığınızda ısının çok da eşit bir şekilde yayıldığını söylemek mümkün.

Çin Elektronik Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (UESTC) araştırmacıları, mikrodalgalara özel bir bardak üreterek bu sorunun üstesinden gelmek istiyor. Böylece çok daha efektif bir şekilde mikrodalga fırınları kullanmak mümkün olacak. Bu yöntemin daha çok ABD içerisinde yaşayan kişiler için işe yarayacağını söyleyebiliriz. Sizce mikrodalga fırın ile yapılan çay lezzetli olur mu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.