“Stalker 2 Gerçekten Kötü Bir İş Fikriydi”

stalker 22

Yıllardır beklenen ve ertelemelerle isminden söz ettiren Stalker 2 eğer herhangi bir terslik olmazsa kısa süre sonra oyuncularla buluşacak. Stalker 2’nin yapımcılarından Zakhar Bocharov oyunla ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Videogamer sitesi, GSC Game World’dan Zakhar Bocharov’la Stalker 2‘nin çıkışı hakkında konuştu. Zakhar Bocharov oyunun çalkantılı geliştirme sürecinde birçok sorunla karşılaştıklarını belirti ve şunları söyledi: “Başından beri iddialı bir oyundu. İlk olarak COVID çıktı, sonra savaş çıktı. Yer değiştirmek zorunda kaldık. Prag’a taşındık, bu sefer de yangın çıktı. Rusların saldırıları oldu. Bunlar gecikmelere neden oldu. Kafamda geçen 7 yılı değerlendirdim ve lanet olsun bu gerçekten kötü bir iş fikriydi diye düşündüm.”

stalker 2

Bocharov’un kötü iş fikri açıklaması şakayla karışık, ancak bir yandan oyunun maliyetine de vurgu yapıyor. GSC Game World, Stalker 2 için klasik bir yol izleyip, herhangi bir yayıncıyla anlaşmadı. Şirket oyunu kendi yayınlamaya karar verdi. Diğer AAA oyunlarla aynı bütçeye sahip değil. Zakhar Bocharov gecikmelerle ilgili olarak, “Her gecikme bizim için çok pahalıya mâl oluyor. Birkaç gecikmeden söz ediyoruz. Gecikmelerden doğan tepkiyi anlıyoruz ve insanların beklemekten yorulduğunu biliyoruz. Oyuncular bir an önce çıkmasını istiyor. Gerekli olanı yapıyoruz. Bitiş çizgisindeyiz. Şimdi önemli olan en iyi deneyimi ve vizyonu sunmak” dedi.

Oyunun Gamescom demosunu oynayanlar demoyu bile oldukça beğendi ve ziyaretçiler yapımla ilgili olumlu yorumlarda bulundu. Stalker 2, 20 Kasım’da PC ve Xbox platformlarında piyasaya sürülecek.

Suicide Squad İşten Çıkarmalara Neden Oldu