Todd Howard, The Elder Scrolls 6’yı erken duyurduklarını kabul etti

123 58

The Elder Scrolls 6 veya kısaca TES6, E3 2018’de tanıtıldı. Aradan yıllar geçmesine rağmen yapımla ilgili çok az detay ortaya çıktı. Bethesda’nın en yetkili isimlerinden biri olan Todd Howard’dan ES6 itirafı geldi.

The Elder Scrolls 6 duyurulalı 5 yıl oldu. Bir oyunun çıkmasından değil, duyurulmasından bahsediyoruz. 5 yılda oyun dünyasında çok şey değişti. Birçok oyun piyasaya sürüldü. TES6’dan ise halen ses soluk yok. Aslında TES6’nın 2018’deki tanıtımı geliştirme öncesi aşamada olan bir oyuna aitti. Erkenden duyuru yapılmıştı. Bu durumu sektörden eleştirmenler ve bazı oyuncular dile getirdi. Sonunda Todd Howard da erken duyuru olduğunu kabullendi.

Todd Howard, GQ’da yapılan röportajda samimi açıklamalarda bulundu. Howard’a, TES6’nın erken duyurulmasıyla ilgili pişman olup olmadığı soruldu. Ünlü oyun yapımcısı, “Bunu kendime çok sordum. Bilmiyorum, ama duyuruyu daha rahat şekilde yapabilirdim” dedi. Howard, The Elder Scrolls 6 hakkında her zamanki gibi herhangi bir ayrıntı paylaşmadı ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Oyunla ilgili direkt olarak bir şey söylemeyeceğim. Fantastik dünya simülatörü olmasını istiyoruz. Bunu yapmanın birçok farklı yolu var.”

The Elder Scrolls 6

Baldur’s Gate 3 yakın zamanda piyasaya sürüldü ve muazzam başarı elde etti. Baldur’s Gate 3 çıtayı biraz daha yukarı taşımış durumda. Bethesda’nın bu sıkı rekabet ortamında neler yapacağını ve Howard’ın bahsettiği hedefe ulaşıp ulaşmayacağını da göreceğiz.

Diğer yandan Betheda’nın merak beklenen oyunu Starfield için de geri sayım başladı. Oyun 6 Eylül’de piyasaya sürülecek ve ilk günden Game Pass’e gelecek. Premium Edition versiyonunu alanlar 1 Eylül’de oynamaya başlayacak. Starfield, Bethesda’nın yıllar sonra çıkaracağı ilk yeni oyunu olacak. Fallout ve Elder Scrolls serisi senelerdir biliniyor, Starfield ise yeni bir serinin başlangıcı olabilir. Yapımcılar, oyuncuların uzayı keşfetmek için bolca zaman harcayacağını söylüyor.

NVIDIA yapay zeka sayesinde gelirini katladı