Baldur’s Gate 3’ten Kötü Haber

Baldur's Gate 3

Yılın Oyunu seçilen Baldur’s Gate 3’ün arkasındaki stüdyo olan Larian Studios, bu hafta yaptığı açıklamayla oyunseverleri üzdü.

Bu yılın en iyi oyunlarından Baldur’s Gate 3, geçtiğimiz günlerde Game Awards’ta Yılın Oyunu ödülünü kazanarak bu başarısını taçlandırdı. Çıktığı günden beri gündemden düşmeyen oyun, kazandığı bu ödülle daha fazla oyunseverin ilgisini çekmeyi başardı. Ancak bu oyunseverlerin yeni Baldur’s Gate oyununu oynamak için oyunu satın almaktan başka çaresi olmayacak. Çünkü oyunun arkasındaki stüdyo olan Larian Studios, bu hafta yaptığı açıklamayla oyunun Game Pass’e gelmesini umut edenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Microsoft’un abonelik sistemiyle çalışan oyun platformu Game Pass’e gelebileceği uzun süredir konuşulan Baldur’s Gate 3’e dair önemli açıklamalarda bulunan Larian Studios yönetimi, oyunun Game Pass’e gelmeyeceğini açıkladı. Stüdyo daha önce de benzer bir açıklama yapmıştı ama bazı oyunseverler oyunun geç de olsa Game Pass’e geleceği konusunda umudunu koruyordu. Ancak Larian bu kez oyunun Game Pass’e asla gelmeyeceğini söyleyerek bu ihtimali tamamen ortadan kaldırdı.

Baldur's Gate 3

Larian Studios yöneticisi, Baldur’s Gate 3 gibi büyük bir oyun için gayet makul bir fiyat istediklerine dikkat çekti ve yeni oyunlar yapmaya devam edebilmeleri için oyunseverlerin bu bedeli ödemesi gerektiğini söyledi. Stüdyo yönetiminin bu konuda çok da haksız olduğunu söyleyemeyiz. Nitekim Larian Studios, Baldur’s Gate gibi çok sevilse de o kadar da popüler olmayan bir serinin yeni oyununa kayda değer bir yatırım yaparak son yılların en iyi oyunlarından birini çıkardı. Hal böyleyken stüdyonun bu oyunu Game Pass’te ücretsiz olarak sunmak istememesi gayet anlaşılabilir. Yine de bu karar pek çok oyunseveri üzecek gibi duruyor.

Amazon ve Google 2024’e Damga Vurabilir