Baldur’s Gate 3’te Mod Çılgınlığı Yaşanacak

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate hayranları işi daha da ileri götürerek Baldur’s Gate 3 araç setindeki tüm özelliklerin kilidini açan bir mod geliştirdi.

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen Baldur’s Gate 3 oyun dünyasında fırtına estirdi ve 2023’ün en iyi oyunu seçildi. Serinin önceki oyunları oyunları gibi klasiklar arasındaki yerini aldı. Ancak yeni bir mod BG3’ü daha da ileri taşıyacak. Serinin bir grup hayranı BG3 Toolkit Unlocked isminde bir mod geliştirdi. Bu mod araç setinde aktif olmayan özelliklerin hepsini açıyor ve izinleri etkinleştiriyor. Ayrıca seviye düzenleme, kayıt düzenleme ve daha fazlasını da içeriyor. Potansiyel olarak BG3’te kesilmiş olan içeriğin geri yüklenmesini bile sağlıyor. Özetle BG3 Toolkit Unlocked oyunla ilgili çok daha detaylı, geniş ve hatta çılgınca yeni modların yapılmasının yolunu açtı.

Baldur's Gate 3

Fallout için yapılan modları göz önüne alırsak BG3 için de muhteşem ve sınırsız mod çeşitliliğinin olacağını söylebiliriz. Mesela Fallout London modu Fallout 4’ü bambaşka bir seviyeye taşıdı ve GOG’da tüm zamanların en çok indirilen oyunu oldu. BG3 için de benzerlerini görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır.

Baldur's Gate 3

Orijinal Baldur’s Gate oyunu BioWare tarafından geliştirildi ve 1998’de piyasaya sürüldü. Çok sevildi ve sonra devam yapımı geldi. 2003’te 3. oyunun geliştirilmesine başlandı. Fakat oyunun haklarına sahip olan Interplay firması mali krize girdi ve kendisine bağlı olan geliştirici Black Isle Studios’u kapattı. Böylece Black Isle’ın üstünde çalıştığı Baldur’s Gate 3: The Black Hound, Baldur’s Gate: Dark Alliance 3 ve Fallout 3 oyunları da iptal oldu. Baldur’s Gate 3 de yıllarca ortalıktan kayboldu, bazen hakkında dedikodular çıksa da oyun bir türlü kendini göstermedi. Ancak Larian Studios beklenen duyuruyu 2019’da yaptı.

Silent Hill 2 Remake’in İlk 90 Dakikası Yayınlandı