Baldur’s Gate 3’ün Xbox çıkış tarihi belli oldu

123 20

Baldur’s Gate 3’ün Xbox’a ne zaman çıkacağı merak ediliyordu. Larian Studios’tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Larian Studios, Twitter’da yaptığı açıklamada Baldur’s Gate 3‘ün (BG3) Aralık ayında Xbox Series X/S için piyasaya sürüleceğini belirtti. Geliştirici stüdyo kesin çıkış tarihini vermedi, bu bilginin önümüzdeki ay düzenlenecek olan The Game Awards’da duyurulacağını vurguladı. Diğer yandan Baldur’s Gate 3 ve Alan Wake 2, The Game Awards’da çeşitli kategorilerde en çok aday gösterilen iki oyun oldu.

Kısa süre önce ortaya çıkan sızıntıda BG3’ün 6 Aralık’ta Xbox’a çıkacağı iddia edilmişti. Ama The Game Awards’ın 7 Aralık tarihinde düzenleneceğini göz önüne alırsak bu iddia yalanlanmış oluyor. Sonuç olarak oyunun çıkış tarihi oldukça yakın diyebiliriz.

Baldur's Gate 3

BG3’ün yönetmeni Swen Vincke kısa süre önce Dungeons & Dragons YouTube kanalına verdiği röportajda yeni oyun üzerinde çalıştığını açıkladı. Vincke BG3’ün PS5’e çıkmasıyla birlikte kendi işinin bittiğini ve sonraki projeye odaklandığını söyledi. Yeni oyunun konuşulması Todd Kenreck’in Vincke’ye hangi eserlerden ilham aldığını sormasıyla başladı.

Baldur's Gate 3

Swen Vincke yaptığı açıklamada, “Aslında bana dolaylı olarak da yeni bir oyun olmadığını soruyorsunuz. BG3’ün PS5 versiyonu artık tamam. Bundan sonra ekiptekiler oyunun güncellemesiyle ilgili çalışmalara devam edecek. Sonuçta oyuncuların problemlerini çözecek olanlar geliştirici ekiptekiler. Benim ise işim bitti. Bir sonraki oyuna geçtim. Ancak neler olduğu konusunda cevap vermeyeceğim” dedi.

Bir sonraki yeni projenin yani oyunun ne olacağı belli değil. Kesinlikle Swen Vincke’nin aklında bir süredir geliştirmek istediği bir oyun olduğu belli. Vincke, “Bir şey için çalışıyorsunuz ve sonra ‘Bu noktaya ulaştım. Şimdi ne olacak?’ diyorsunuz. Böylece yeniden başlamak zorunda kalıyorsunuz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Xiaomi 14 serisine ilgi büyük