Baldur’s Gate 3’ün PS5 ön yükleme tarihi açıklandı

Baldur’s Gate 3 çıktığından beri oyun dünyasını kasıp kavurdu. Yapım kısa süre sonra PS5’e gelmeye hazırlanıyor. Larian Studios PS5 ön yükleme tarihini paylaştı.

Baldur’s Gate 3‘ün (BS3) PS5 sürümü için geriye sayım başladı. Oyun 6 Eylül’de PlayStation kullanıcılarıyla buluşacak. Larian yaptığı açıklamada ön yükleme olduğunu da belirtti. Kısaca oyun çıktığı gibi hemen oynayabileceksiniz. İndirmeyi beklemek zorunda olmayacaksınız. PC’de ön yükleme yoktu. BG3’ün PS5 ön yüklemesi 4 Eylül’de başlıyor. Deluxe sürümü satın alanlar için başladı bile. Yapımın PS5’teki boyutu 108 GB.

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3 sadece PC ve PS5’le sınırlı kalmayacak. Bu sene Xbox Series X/S için de çıkacak. Microsoft’un konsolları için bir kuralı var. Eğer bir oyun Xbox’a çıkacaksa hem X hem de S serisinde aynı özelliklere sahip olması gerekiyor. Oyunun özellikleri birinde eksik, birinde fazla olmuyor. Fakat BG3’te bu kural esnetildi. Çünkü oyunun Series S sürümünde Split-Screen yani bölünmüş ekran yok. Ancak Split-Screen konusunda yeni bir gelişme oldu.

Xbox’ın resmi Twitter hesabında BG3’ün Xbox Series S sürümüne Split-Screen’in eklenmesi için Larian ile çalışmalara devam edeceğiz tweet’i atıldı. Oyunun Split-Screen’e sahip olacağının garantisi yok, fakat olur da bir çözüm bulunursa, BG3’ün Xbox versiyonu çıktıktan sonra Split-Screen güncellemeyle eklenebilir.

Baldur's Gate 3

Larian Studios’tan Michael Douse, BG3 Xbox sürümünün PS5’le çapraz kayıt uyumluluğuna sahip olacağını belirtti. Böylece oyuncular tarafından merak edilen konulardan biri aydınlanmış oldu. Douse yaptığı açıklamada, “Çapraz kayıt sistemi için şüphe etmenize gerek yok. Larian hesap sistemi sayesinde çapraz kayıt özelliği sadece Xbox ve PC arasında değil, Xbox ve PlayStation 5 arasında da olacak. Tüm platformlar çapraz kayıtla uyumlu” dedi.

Samsung’un Galaxy Z serisi Galaxy Note serisini aratmıyor