Baldur’s Gate 3’e yapılan geliştirmeler PS5 ve ötesine yansıyacak

123 28

Yıllardır merakla beklenen Baldur’s Gate 3 kısa süre önce oyuncuların beğenisine sunuldu. Yapım satışa çıktığı gibi Steam’de en çok oynanan oyunlardan biri oldu. Baldur’s Gate 3’ün PC sürümüne yapılan tüm geliştirmeler konsol sürümleri için de geçerli olacak.

Kısa süre önce çıkan dedikodularda Baldur s Gate 3‘ün konsol sürümlerinin PC’ye göre biraz daha farklı olacağı söylemişti. PC’de olan her şeyin konsollarda yer almayabileceği iddia edilmişti. Larian Studios’tan Michael Douse bu iddiaları çürüttü, PC’de olan tüm geliştirmelerin PlayStation 5’te olacağını söyledi. Douse yaptığı açıklamada, “Oyundaki yaptığımız geliştirmeler ve düzeltmeler PlayStation 5 sürümüne hatta ötesine yansıyacak” dedi. Douse, ‘PlayStation 5 ve ötesi’ diyerek Xbox Series X/S sürümünü işaret ediyor diyebiliriz. Sonuç olarak Xbox için çıkış tarihi açıklanmadı, belki gelecek sene olabilir.

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3, PS5’e 6 Eylül’de çıkacak. Yapımı PC’ye alan kullanıcılar Mac sürümüne de sahip oluyor. Mac platformuna daha ileri tarihte gelecek. Oyun çapraz kayıt özelliğine sahip. ‘Bu ne demek oluyor?’ diye soracak olursanız, PC’de oynadığınız oyuna PS5’te veya gelecekte Xbox, Mac veya Steam Deck’te devam edebileceksiniz. Farklı platformlarda oyuna yeniden başlamaya gerek kalmayacak.

Baldur's Gate 3

Orijinal Baldur’s Gate oyunu BioWare tarafından geliştirildi ve 1998’de piyasaya sürüldü. Çok sevildi ve sonra devam yapımı geldi. 2003’te 3. oyunun geliştirilmesine başlandı. Fakat oyunun haklarına sahip olan Interplay firması mali krize girdi ve kendisine bağlı olan geliştirici Black Isle Studios’u kapattı. Böylece Black Isle’ın üstünde çalıştığı Baldur’s Gate 3: The Black Hound, Baldur’s Gate: Dark Alliance 3 ve Fallout 3 oyunları da iptal oldu. Baldur’s Gate 3 de yıllarca ortalıktan kayboldu, bazen hakkında dedikodular çıksa da oyun bir türlü kendini göstermedi. Ancak Larian Studios beklenen duyuruyu 2019’da yaptı.

Ubisoft’tan yeni Far Cry oyunu geliyor