Lollipop Chainsaw Remake ertelendi

123 29

11 sene önce çıkan Lollipop Chainsaw zamanında dikkat çekmiş ve tartışmaları da beraberinde getirmiş ilginç bir oyundu. Remake olarak geliştirilen yapım biraz daha bekletecek.

Geliştirici Dragami Games bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanan Lollipop Chainsaw Remake’i 2024 yazına ertelediğini açıkladı. Yapımcı stüdyo mümkün olan en iyi kalitede oyun deneyimi sunmak için zamana ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden erteleme kararı aldığını açıkladı. Ayrıca Dragami Games oyunun tam adının Lollipop Chainsaw RePOP belirtti.

Orijinal Lollipop Chainsaw, Grasshopper Manufacture tarafından geliştirildi ve 2012’de piyasaya sürüldü. Juliet Starling’in zombi ordusuna karşı savaştığı, aksiyon dolu oyun çıktığı dönem başkarakteri yüzünden biraz eleştirildi. Fakat oynanış, hikaye anlatımı, diyaloglar, görsellik olarak eğlenceli olan yapım genel olarak sevildi.

Lollipop Chainsaw

Oyunun remake’i yaklaşık 1 yıl önce duyuruldu. Grasshopper remake projesinde yer almıyor. Oyunun fikir babası ve yönetmeni olan Goichi Suda (Suda51), Amerikan film yapımcısı ve oyunun senaristi olan James Gunn gibi isimler de remake’te yok. Müziklerin bestecisi Akira Yamaoka ise başka projelerle ilgilendiği için Lollipop Chainsaw Remake’in yapımcı kadrosunda bulunmuyor.

Dragami Games’ten Yoshimi Yasuda daha önce yaptığı açıklamada, remake’in orijinal oyuna sadık kalacağını vurgulamıştı. Yasuda, “Elbette yapacağımız en ideal şey orijinal oyundaki tüm içeriği bozmadan yeniden düzenlenmiş hale getirmek. Hikayede herhangi değişiklik olmayacak. Juliet’in tasarımı da değişmeyecek” demişti.

Ubisoft’tan yeni Far Cry oyunu geliyor