iPhone SE 4 için Apple’a teklifler yağıyor

123 27

ITHome’un tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre Çinli tedarikçiler iPhone SE 4’ün OLED ekranını üretmek için Apple’a teklifler sundu.

Bu aralar Apple cephesi hayli hareketli. Bir yanda iPhone 15 için geri sayım başlarken, diğer yandan da gelecek cihazlarla ilgili dikkat çekici gelişmeler ortaya çıkıyor. ITHome’un yeni raporu gözlerden kaçmadı. Bu rapora göre Çinli ekran üreticileri iPhone SE 4‘ün OLED panel siparişlerini almaya çalışıyor. Bu üreticiler arasında BOE, Tianma gibi isimler var. BOE uzun zamandır düşük maliyetli OLED panel üzerinde çalışıyordu ve bu paneli iPhone SE 4’te kullanmayı planlıyordu. Ayrıca iPhone 15 ve Plus’ın da ekran üretiminden sorumlu. Bu yüzden BOE en büyük payı alacaktır. Tianma da muhtemelen 2. büyük tedarikçi olacaktır.

Raporda yazana göre panel tedariğinden sorumlu olan Apple yetkilileri, 2023’ün ilk yarısında Çin’deki birkaç büyük OLED tesisini ziyaret etmiş. Bu ziyaretin yeni iPhone SE’le ilgili olduğu ifade edilmiş.

iphone se 4

Apple hakkındaki öngörüleriyle tanıdığımız Ming-Chi Kuo’ya göre 4. nesil iPhone SE, iPhone 14’e benzer tasarıma sahip olacak. Telefonda 6.1 inç’lik OLED ekran kullanılacak. Farklı kaynaklar da yeni iPhone SE’de Face ID’nin yer alacağını ve Touch ID’nin kaldırılacağını ileri sürdü.

4. nesil iPhone SE’nin 2024’te geleceğine yönelik dedikodular vardı. Fakat birkaç hafta önce yayınlanan raporlarda telefonun 2025’ten önce gelmeyeceği vurgulandı. Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, Asya’daki tedarik zinciri şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Her iki analist Apple’ın yeni iPhone SE’yi 2024’te çıkarmaya yönelik planı olmadığını belirtti. Analistlerin araştırma raporunda yer alanlara göre iPhone SE 4‘te Apple’ın kendi 5G modem çipinin kullanılması bekleniyor, ancak planlar ertelenmiş görünüyor.

Oppo Find N3 Flip sertifika alırken görüldü