Baldur’s Gate 3’ün Yıl Dönümünde Oyuncuların “En”leri Paylaşıldı

Baldur's Gate 3

Baldur’s Gate 3’ün yıl dönümünde, oyuncuların bir yıl boyunca oyunda en çok neler yaptığını, en çok neleri tercih ettiğini gösteren istatistikler paylaşıldı.

Baldur’s Gate 3, oyun dünyası adına geçtiğimiz yılın en hoş sürprizlerinden biri oldu. Hem eleştirmenler hem de oyunseverler tarafından beğeniyle karşılanan oyun, pek çok ödüle layık görüldü. Satış rakamlarıyla da tüm beklentilerin üzerine çıkan oyun, bugün artık tüm zamanların en iyi RPG oyunları arasına adını yazdırmış durumda.

En iyimser beklentileri bile aşarak milyonlarca oyuncuya ulaşan Baldur’s Gate 3, bu hafta 1. yaşını kutladı. Oyunun arkasındaki stüdyo olan Larian Studios da oyunun yıldönümünü kutlamak için bazı dikkat çekici paylaşımlarda bulundu. Bunlardan biri de bir yıl boyunca oyunseverlerin Baldur’s Gate’te en çok ne yaptığını, en çok neleri tercih ettiğini gözler önüne seren istatistiklerdi.

Baldur's Gate 3

Larian Studios tarafından paylaşılan veriler, oyundaki en popüler karakter sınıfının Paladin olduğunu gösteriyor. Baldur’s Gate 3 oyuncularının en çok tercih ettiği hazır karakterin ise Astarion olduğu görülüyor. Gerçi bunu tahmin etmek çok da zor değildi. Çünkü Astarion ilk günden beri oyuncuların favorisi konumundaydı. Larian Studios, Astarion’un 1.21 milyon oyunda ana karakter olarak seçildiğini açıkladı. Onun hemen ardından 1.2 milyon oyunla Gale geliyor. Shadowheart ise 860 bin oyunla üçüncü sırada yer alıyor. Ama söz konusu en çok hangi karakterin öpüldüğü olduğunda Shadowheart zirveyi açık arayla alıyor.

Öte yandan Larian Studios, oyuncuların yüzde 93’ünün custom bir karakter tercih ettiğini, yani karakter yaratma evreninde kendi özgün karakterini yarattığını söylüyor.

Xiaomi 15 Ultra Kamerasıyla İddialı Geliyor