Elon Musk: “Facebook halkı kandırıyor”

Elon Musk Mark Zuckerberg

Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Meta’yı hedef almaya devam ediyor. Musk bu kez de Facebook’u dünyanın her yerinde halkı kandırmakla suçladı.

Twitter’ı satın alarak sosyal medya dünyasındaki rekabetin tam ortasına dalan Elon Musk, bu girişiminin ardından Mark Zuckerberg yönetimindeki Meta’yı da hedef tahtasına oturtmuş durumda. Threads ile Twitter’a doğrudan rakip olan Meta’yı hedef alan açıklamalar yapan, bununla da yetinmeyip Zuckerberg’i bir kafes dövüşüne davet eden Musk, bugün Meta ile ilgili suçlamalarına bir yenisini daha ekledi. Musk’ın hedefinde bu kez de Facebook vardı.

Meta’nın yanlış bilgileri engelleme kisvesi altında siyasi meselelere, özellikle de seçimlere müdahale ettiğini söyleyen bir tweet’i alıntılayan Elon Musk, “Facebook neredeyse dünyanın her yerinde halkı manipüle ediyor. Bu yüzden algoritmalarını açık kaynak hale getirmeyecekler.” ifadelerini kullandı.

Elon Musk Facebook

Musk son dönemde önüne gelene çattığı için Facebook hakkında yaptığı bu yorum da Meta’yı ve Mark Zuckerberg’i kızdırmak için yaptığı bir hamleden ibaret olarak değerlendirilebilir. Ancak Musk aslında bu konuda oldukça sağlam bir argümana sahip. Çünkü Musk’ın alıntı tweet ile paylaştığı haberde de detaylandırıldığı üzere Facebook’un belli görüşleri ön plana çıkarmak için silahlandırıldığı büyük ölçüde ayyuka çıkmış durumda. Çünkü Meta’nın sözde bilgi kirliliğini önlemek için kendi platformundaki içerikleri denetlemesine izin verdiği kurumların pek çoğunda istihbarat örgütlerinin parmağı bulunuyor. Bu da platformun siyasi manipülasyona zemin hazırlayan bir araca dönüşmesine sebep oluyor.

OpenAI, ChatGPT’yi baştan yaratmak zorunda kalabilir