Ay görevinde kullanılacak aracın testleri devam ediyor: Türkiye Uzay Ajansı açıkladı

NASA roketleri gücünü

Ay görevinde kullanılacak aracın testleri ile ilgili bazı açıklamalar yapıldı. Bildiğiniz üzere Türkiye Uzay Ajansı ilk hedeflerinden bir tanesinin Ay yörüngesine ulaşmak olduğunu söyledi. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Uzun bir süre devam etmesi planlanan Ay görevinde kullanılacak aracın testleri ile ilgili bazı detaylar geliyor. Eğitim bilimleri okulları tarafından 4 ila 10 Ekim arasında çevrimiçi bir şekilde yapılan online uzay sempozyumu devam ediyor. Türkiye Uzay Ajansı Uzay Bilimleri Dairesi Başkanı İbrahim Küçük bazı açıklamalara yer verdi.

Açıklamalarında Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen barışçıl olarak uzayı kullanma kararlarına saygılı olduklarını söyledi. Türkiye’nin yapmakta olduğu faaliyetlerin tamamen sivil tarafta yer aldığını ifade etti. Ayrıca Ay görevi için kullanılacak olan aracın test sürecinin devam ettiğini belirtti.

Ay görevinde kullanılacak aracın denemeleri devam ediyor

Türkiye’de uzay faaliyetlerinin çoğunlukla üniversitelere bağlı bir şekilde devam ettiği biliniyor. Kandilli rasathanesi ile birlikte İstanbul Üniversitesi gözlemevi ve Ankara Üniversitesi gözlemevi bazı uzay çalışmalarında yer almıştı.

Ay görevinde kullanılacak aracın

Türkiye’de kurulan Uzay Ajansı ile birlikte uzay faaliyetleri tek bir çatı altında toplandı. Sadece Uzay araçlarının üretimi ve kontrol edilmesini değil aynı zamanda uydu testleri yine bu kurum tarafından yapılıyor. Türkiye’den astronotların uzay istasyonuna gönderilmesi ise yine bu ajans üzerinden yapılacak.

Uzay seyahatinde tuvalet problemi belli oldu: İşte astronotların sorunu

Turksat 6A uydu projesi gibi birçok proje Uzay Ajansı tarafından takip ediliyor. Ayrıca Ay yörüngesinde gönderilmesi planlanan uzay aracının testleri ise şu anda devam ediyor. Peki sizce Türkiye Uzay Ajansı hedefinde başarılı olabilecek mi? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.