Mark Zuckerberg fakirleşti: Servetinin bir bölümü yok oldu

Mark Zuckerberg fakirleşti

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Facebook şirketinin kurucusu olan Mark Zuckerberg fakirleşti. Hadi gelin yaşanan kesintilerin onda nasıl bir kayıp yaşattığına birlikte bakalım.

Dünyanın en zenginleri arasında yer alan Mark Zuckerberg fakirleşti. Instagram, WhatsApp ve Facebook platformlarının aynı anda devre dışı kalması tarihin en büyük kesintilerinden bir tanesi olarak nitelendirildi. Bu durum sadece kullanıcıları değil aynı zamanda şirketin kurucusunu da son derece olumsuz bir şekilde etkiledi.

Facebook ve bağlı platformların sadece bir akşam ulaşılamaz hale gelmesi dünya ekonomisinden 500 milyon doları bir anda sildi. Aynı zamanda Facebook hisseleri kesintinin ilk 3 saati ile birlikte yüzde 5 oranında değer kaybına uğradı.

Mark Zuckerberg fakirleşti: 6 milyar dolar kaybetti

Bildiğiniz üzere şirketin kendine ait bir iş modeli var. Bu iş modeline göre hem esnaflar hem de büyük markalar domino etkisi ile yıkılabiliyor. Yaklaşık olarak 5 saat boyunca devam eden kesintiler nedeniyle Mark Zuckerberg 6 milyar dolar kayıp yaşadı.

Mark Zuckerberg fakirleşti

Kendi kişisel cüzdanında 6 milyar dolarlık kayıp gören ünlü CEO zor durumda kaldı. Elbette Facebook şirketinin böylesine zorlu bir süreçten geçmesi sadece kesintiler ile ilgili değil. Eylül ayının ortasından itibaren şirketin hisselerinde yaklaşık olarak yüzde 15 civarında düşüş yaşandı. Sonuç olarak Mark Zuckerberg fakirleşti.

WhatsApp e-ticaret platformuna dönüşüyor: Mark Zuckerberg’in gözü döndü

Tüm bu düşüşler aynı zamanda kafalarda önemli bir soru işareti yarattı. Şirketin eski üst düzey yöneticisi tarafından yapılan açıklamalar soru işaretlerini giderdi. Hisselerin düşmesinin en büyük nedenlerinden birisi de Facebook ile ilgili olumsuz konuşmalarıydı. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.