Türkiye, Ay’a gitmek için anlaşmayı imzaladı!

1 16

 Türkiye Ay’a gitme projesinde ilerlemeler kaydediliyor.

türkiye uzay aracı

Türkiye Uzay Ajansı tarafından Milli Uzay Programı adımlarına son hızla devam ediyor. AYAP projeleri doğrultusunda AYAP-1 uzay aracının tüm tasarım, mekanik ve fırlatma gibi işlerinden sorumlu şirket TÜBİTAK UZAY, büyük bir uzay şirketi olan Thales Alenia Space ile önemli bir anlaşma imzaladı.

Ay projesi için ilk adımlar atıldı

Ay projemizi başarıyla bitirmeyi hedefleyen Türkiye Uzay Ajansı Ay’da tek başımıza faaliyet gösterebileceğimizi ön görüyor. AYAP-1 uzay aracının tüm iletişim sistemlerini Thales Alenia Space yürütecek ve tüm bu işlemler için S-Band TT&C sistemini kullanacak.

TT&C,  aracın bütün gelen ve giden komuta sinyallerini okuyup, yazmaktan sorumlu. TT&C  sistemi aynı zamanda aradaki mesafeyi sinyaller ile ölçerek yer istasyonundan aracın konumunu da tespit edebiliyor.

Thales Alenia Space’in İspanya CEO’su; “TÜBİTAK UZAY’ın AYAP-1 aracında bizim ile çalışmasından onur duyuyoruz. İnsanlığın bu şekilde ilerlemelerinde imzalar atmak bizim için çok heyecan verici.

Al bayrak Ay’da dalgalanacak!

Thales Alenia Space şirketi uzay araçları konusunda kesinlikle mükemmelliyetçi bir firma. Şirket, dünya ile uzay arasındaki tüm iletişim kategorilerinde çalışmalarını hızla sürdürüyor. Şirketin Madrid’de bulunan tesisi 35 yıldır faaliyet sürdüyor ve  dünya çapındaki uzay tesislerine 4.500 ünite teslim etmiş bulunuyor.

Apple’ın modem anlaşması 2026’da son buluyor!