Aşılar kalp iltihabı yapıyor iddiaları yeniden gündemde: BioNTech sürprizi

Sağlık Bakanı tam kapanma

Aşılar kalp iltihabı yapıyor iddiaları uzun süredir gündemde tutuluyor. Her aşının bu konuda farklı bir orana sahip olduğu ifade ediliyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Miyokardit olarak bilinen kalp iltihabı problemi son dönemlerde aşılar kalp iltihabı yapıyor iddiaları ile gündemden düşmüyor. Özellikle aşı olanların bu tür sorunları daha fazla yaşadığı söyleniyor. Ayrıca mRNA yönteminin buna neden olduğu ile ilgili birçok iddia var. Konuyla ilgili yapılan çalışmalara göre gerçekten de kısa süreli bir kalp iltihabı oluşabiliyor.

Yapılan araştırmalara göre Moderna aşısı BioNTech ile kıyaslandığında daha fazla kalp problemlerine neden oluyor. Kanadalı sağlık görevlileri aşı olan kişiler ile ilgili yayınladıkları veriler sonucunda ortaya bu tür sonuçlar çıktı. Böylece miyokardit vakası en çok hangi aşılarda görülüyor tartışması sona erdi.

Aşılar kalp iltihabı konusunda büyük sorunlar yaratmıyor

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Moderna aşısı 30 yaş altı bireylerde kalp iltihabı gibi problemlere neden oluyor. Üstelik aşı ile birlikte bu rahatsızlığını bildirenler genellikle erkek. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında böyle bir sorun olduğu doğrulanıyor.

Aşılar kalp iltihabı

Her ne kadar kalp iltihabı yaptığı söylense bile yine de bunun geçici olduğunu ifade etmek gerekiyor. Dünya Sağlık Örgütü sadece birkaç hafta içerisinde iltihabın ortadan kalktığını açıkladı. Bu durumda problem yapabilecek bir sorun oratada kalmıyor. Mantar, bakteri, virüs ve otoimmün hastalıklar genellikle bu tür problemlere neden olabiliyor. Aşılar kalp iltihabı sorunu yaratıyor.

Koronavirüs aşıları karantinaya girmenizi engelleyebilir: Sağlık Bakanlığı yeni karar aldı

Kalp iltihabı nedeniyle ölen kişi sayısı son derece az. Ayrıca bu problem ile birlikte eklem ağrısı, ateş ve yanma sorunları ortaya çıkabiliyor. Peki siz aşı yaptırdıktan sonra neler yaşadınız? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.