Koronavirüs aşıları karantinaya girmenizi engelleyebilir: Sağlık Bakanlığı yeni karar aldı

Koronavirüs uzun süreli etkisi

Koronavirüs aşıları karantinaya girmenizi engelleyecek. Yeni alınan kararlara göre aşı olanların son derece avantajlı konuma geleceğini söyleyebiliriz. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşıları karantinaya girilmesine engel olacak şekilde önlem aldı. “COVID-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi” değiştirildi ve böylece aşı olanlar avantajlı konuma ulaştı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme karantina uygulamasını iptal ediyor.

Hem diğer bakanlıklar hem de Sağlık Bakanlığı vatandaşı aşı olmaya yönlendiriyor. Özellikle iki doz aşı olan kişiler için ekstra bazı olumlu avantajlar sağlanıyor. Böylece toplumun önemli bir bölümünün aşılanması amaçlanıyor. Ayrıca iş yerlerine getirilen PCR testi zorunluluğu bunun önemli ayrıntılarından bir tanesi.

Koronavirüs aşıları karantinaya engel olacak

Temaslı takip algoritması bildiğiniz üzere Covid-19 geçiren kişilerin yakınlarını hedef alıyor. Bu kişiler HES uygulamasında riskli olarak görünüyor. Bu durumda birçok faaliyet aksayabiliyor. Mesela toplu taşıma araçlarının kullanılması önemli oranda engelleniyor.

Koronavirüs aşıları karantinaya

Bakanlık tarafından alınan karar ile birlikte geniş kapsamlı karantina uygulamaları 2 doz aşı olan kişileri kapsayacak. Böylece normal yaşamlarına devam edecekler. Bu her ne kadar önemsiz görünse bile aslında büyük bir avantaj sağlıyor. Yakınları Covid-19 olan kişiler uzun süre kendileri de karantinaya girmek zorunda kalıyor. Koronavirüs aşıları karantinaya engel olacak.

Koronavirüs aşısı zorunlu hale geldi: Tartışmalar giderek büyüyor

Sağlık Bakanlığı aşı veya hastalık nedeniyle vücudunda antikor oluşan kişilerin bu hastalığı kolay atlatacağını ifade ediyor. Böylece onlar için karantinaya gerek kalmıyor. İlerleyen dönemlerde bu tür işlemlerin daha fazla artacağı tahmin ediliyor. Peki siz konuyla alakalı ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.