Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Google Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Google Chrome, bir konuyu derinlemesine araştırmaya devam ederken aynı zamanda düzenli olmanıza yardım edecek. Chrome üzerinden bulduğunuz sonuçları diğer arama sonuçlarıyla karşılaştırmayın diye yeni bir özellik geliyor. İşte detaylar.

Chrome özellikle mobil üzerinden arama yaparken bir sürü sekme açtığımızda oldukça kafa karıştırıcı olabiliyor. Bir konuyu araştırırken farklı şeyler hakkında da arama yapabiliyoruz. Bu durumda kafa karışıklığının oluşmaması için şirket arama sayfalarını konularına göre ayırma özelliği getirecek. Yeni araç, aynı konuyla ilgili sayfaları ve sonuçları otomatik olarak toplayacak. Bu da sizi geçmişte aradığınız şeyin hangi sekmede kaldığını aramaktan kurtaracak. Sekmelere ayrılan konular sayesinde aradıklarınızı kolayca bulabileceksiniz. Bununla kalmayıp Chrome ayrıca araştırma önerileri de sunacak. Sekmelere ayrılan gruplar yerel olarak kaydedilecek ve Google hesabınızla senkronize edilmeyecek.

Chrome, ziyaret ettiğiniz sayfaları konuya göre gruplandıracak

Ayrıca Google, arama için bir yan panel test ediyor. Bir şey aradıktan sonra bir bağlantıya tıkladığınızda, Chrome adres çubuğunun yanında bir G simgesi görünecek. Bunu tıklarsanız, bir yan panelde bu arama için diğer sonuçları göreceksiniz. Bu özellik, birden fazla sekmede gezinmenize veya sayfalar arasında ileri geri hareket etmenize gerek kalmadan bulunduğunuz sayfayı diğer sonuçlarla karşılaştırmanıza olanak tanıyacak. Şu an için bu özellik, Google Arama ile Chrome OS Dev kanalında test ediliyor. Google, aracı daha geniş bir şekilde kullanıma sunarsa, yan paneli daha fazla platforma getirmeyi ve diğer varsayılan arama motorları için destek eklemeyi planlıyor.

Discord Clubhouse özelliği başka bahara kaldı: Beklentiler suya düştü