Tesla üçüncü çeyrekte 241.300 otomobil sattı!

Avrupa’nın en iyi fiyat performans otomobili belli oldu

Tesla, geçen yılın aynı çeyreğine göre toplamda 102.000 daha fazla araç sattı. Şirket bu yıl 241.300 otomobil satarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde küresel çip kıtlığının yol açtığı satışlardaki düşüş eğiliminde bile kar etti. İşte detaylar.

Bu, Tesla markasının bir çeyrekte şimdiye kadar sattığı en büyük rakam. Şirket, büyük otomobil üreticilerinin geçtiğimiz çeyrekte büyük düşüşler görmesine rağmen bir kez daha daha fazla araç teslim etmeyi başardı. ABD’nin en büyük otomobil üreticisi General Motors Cuma sabahı, üçüncü çeyrekte sadece 446.997 araç sattığını duyurmuştu. Küresel anlamda yaşanan çip kıtlığı araba üreticilerini de oldukça kötü etkiledi diyebiliriz. Tesla, benzer sorunlardan kısmen sıyrılmış. Şirket, 2020’nin başlarında araç üretmeye ve satmaya başladığı Çin’de güçlü satışlar görmeye devam ediyor. Model Y SUV, Amerika Birleşik Devletleri’nde de popüler bir seçenek haline geldi ve Tesla, Avrupa’da da aynı araçları satmaya başladı.

Tesla üçüncü çeyrekte 241.300 otomobil sattı!

Tesla, fabrikasının büyük bir bölümünü Austin, Teksas’ta inşa etti. Şirket ayrıca Almanya’da Berlin dışındaki yeni tesisini işletmeye başlamak için son onayların bazılarını olumlu geçtiklerini duyurdu. Görünüşe göre önümüzdeki aylarda daha da fazla üretim çevrimiçi hale gelecek. Bu, Cybertruck ve ikinci nesil Roadster gibi bazı ürünlerin gecikmesine rağmen şirket için büyük bir başarı diyebiliriz. Şirket önüne çıkan tüm engellere rağmen durmadan büyümeye devam ediyor.

Discord Clubhouse özelliği başka bahara kaldı: Beklentiler suya düştü