Aşı karşıtlarına büyük darbe!

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Korona Virüs salgınının yeniden artış trendine girdiği ve 20.000 sınırının ülkemizde hızla aşıldığı şu günlerde, aşı karşıtlarına karşı çok önemli bir hamle geldi.

Aşı karşıtlarına büyük darbe! Aşı karşıtlarının kendi lehlerine kullandıkları en önemli bilgilerden biri hiç süphesiz, başta Pfizer-Biontech olmak üzere hiç bir aşının FDA yani ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından verilmiş tam onayının bulunmamasıdır. Ancak ABD’den gelen haberler, aşı karşıtlarının tutunduğu bu en önemli dalı kökünden kesecek gibi görünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen habere göre, FDA Pfizer-Biontech aşısına bu önümüzdeki hafta içi tam kullanım iznini verebilir. Eğer bu haber gerçekleşirse, Biontech aşısı, Dünya üzerinden FDA’dan tam onay alan ilk Covid-19 aşısı unvanını eline alacak.

Aşı karşıtlarına büyük darbe!

Tabi tam onay almanın tek getirisi kuru bir unvan olmayacak. Amerika Birleşik Devletleri yasalarına göre tam onay alan aşılar artık sağlık kuruluşlarının bünyesinden çıkarak doğrudan tüketicilerle buluşturulabilecek. Aynı zamanda böyle bir onay gelirse, dileyen devlet kurumu ve okulda aşı talebinde bulunarak kendi bünyelerindekileri aşılayabilecek.

ABD’den açıklanan verilere göre, şu ana kadar ülkede 200 milyondan fazla doz Pfizer aşısı uygulandı. Bunun yanında ülkede uygulamaya konulan bir diğer aşı ise Moderna. Tabi tıpkı Biontech gibi Moderna’nın da şu an için alabildiği bir tam onay izni mevcut değil. Bildiğiniz üzere şu an ülkede yapılan bu ve benzeri aşıların tamamı, acil kullanım ruhsatının onaylanması sonucunda rahatça dolaşım ikanı taşıyor.

Activision Call of Duty Vanguard ile yeni bir rekor bekliyor