Artık otobüse binmek için de PCR testi istenecek

Artık otobüse binmek için de PCR testi istenecek

Aşı olmayanlar için yeni bir dönem başlıyor. 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle aşı olmayan vatandaşlardan PCR testi istenecek. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Artık otobüse binmek için de PCR testi istenecek. Hatırlanacağı üzere bir süre önce eğitim kurum ve kuruluşlarında görev yapanların aşı olmamaları halinde haftada 2 defa PCR testi verecekleri açıklanmıştı.

Aşı olmayanlar için bir kısıtlama da şehirler arası otobüs hatların uygulanmaya başlanacak. 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan vatandaşlar yolculuk yapabilmek için PCR testi vermek durumunda kalacaklar.

Otobüs şirketleri yolculuk yapacak olan vatandaşların HES kayıtları üzerinden aşılı olup olmadıklarını kontrol edecekler. Aşı olanlara bilet kesilebilecek. Eğer 6 ay içerisinde covid-19 geçiren bir vatandaş olursa, aşılı olmasa da bilet kesilebilecek.

Artık otobüse binmek için de PCR testi istenecek

Artık otobüse binmek için de PCR testi istenecek

Fakat 6 ay içerisinde geçirilmiş bir covid 19 hastalığı yoksa, ayrıca aşı durumu da söz konusu değilse bu yolcudan son 48 saat içerisinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış PCR testi talep edilecek. Bu uygulamanın diğer şehirler arası ulaşımlarda da geçerli olacağı iddia ediliyor.

Muhtemelen aşı olmayan kişilere karşı yapılan kısıtlamalara yenileri de eklenecektir. Keza bazı ülkeler AVM, kafe gibi yerlere girişler de dahi aşıyı zorunlu tutuyor. Türkiye’de de benzer bir uygulamaya geçilmesi muhtemel gibi duruyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Twitter, kullanıcıların eski tweetlerini gizlemesine izin verecek