eFootbal 2022 çıkış tarihi açıklandı

efootball

Konami’nin PES serisini öldürerek hayata geçirdiği yeni F2P tarzı futbol oyunu için çıkış tarihi açıklandı. Peki eFootball 2022 beklentileri karşılayabilecek mi? İşte konuya ilişkin detaylar.

eFootbal 2022 çıkış tarihi açıklandı. Oyun sektöründe futbol oyunu denildiğinde pek çok kişinin aklına iki isim geliyordu. FIFA ve PES. Özellikle Türkiye’de 2013 yılına kadar adeta PES fırtınası esti. O dönemde hayli yaygın olan PlayStation kafelerin hemen hepsinde PES oynanıyordu. Fakat Konami PES serisini FIFA gibi bir kılıfa yerleştirmeye çalışınca işler değişti.

PES’in fan kitlesi 2013 sonrasında gelen PES oyunlarını çok sevmedi. Hal böyle olunca da PES’in satışları giderek azaldı. Nitekim bu durumu tersine çeviremeyen Konami aldığı kararla PES’i tarihin tozlu sayfalarına kaldırdı. PES yerine ise oynaması ücretsiz olan eFootbal 2022 geldi.

eFootbal 2022 çıkış tarihi açıklandı

eFootbal 2022 çıkış tarihi açıklandı

Konami tarafından yapılan açıklamada eFootball 2022’nin 30 Eylül’de çıkacağı açıklandı. PC ve konsollar için çıkacak olan oyunu herkes ücretsiz olarak indirip oynayabilecek. Elbette bu noktada temel unsur, çeşitli futbolcuların ve öğelerin gerçek parayla satılacak olması.

Bu stratejinin özellikle rekabetçi türe sahip oyunlarda hayli geçerli olduğunu biliyoruz. Fakat Konami imzası taşıyan eFootball’ın oyun içi satışlarda ne derece başarılı olacağını zaman gösterecek.

Bakalım EA Sports tek rakibi Konami’nin bu hamlesi sonrasında nasıl bir strateji geliştirecek. Bunu bekleyip göreceğiz. Zira Konami’nin Avrupa’da başarılı olması FIFA serisini de tamamen ücretsiz bir konuma getirebilir.

Teknoloji sayesinde çok zengin olan insanlar