26 Kasım vaka sayısı açıklandı! Artış sürüyor

Artık otobüse binmek için de PCR testi istenecek

Sağlık Bakanlığı vaka sayılarını açıklamaya devam ediyor. 26 Kasım vaka sayısı 29.132 olarak açıklandı. İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı hayli uzun bir aranın ardından vaka sayılarını ilk defa 25 Kasım‘da yani geçtiğimiz gün açıklamıştı. Tahmin edildiği üzere vaka sayısı turkuaz tabloda gösterilen hasta sayısından 4 – 5 kat fazlaydı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında vaka sayılarının açıklanmaya devam edeceğini belirtmişti. Nitekim öyle de oldu. 26 Kasım için yayınlanan tabloda da aktif koronavirüs vakalarına yer verildi.

Bugün Türkiye genelinde toplam 168.348 test yapıldı. Yapılan bu testlerden yaklaşık olarak 29.132’si pozitif çıktı. Bu pozitif vakalardan 6.876‘sı ise hastanede tedavi altına alındı.

covid

26 Kasım vaka sayısı korkutacak düzeyde

Geçtiğimiz gün açıklanan vaka sayısı bir tık daha düşüktü. Bakan Koca bu sayıların son bir haftada arttığını söylemişti. Görünen o ki alınan tedbirlere rağmen vaka sayısındaki artış hız kesmeden artmaya devam ediyor.

Açıklanan tabloda vefat sayısı ise 174’ü buldu. Eğer salgın bu hızda yayılmaya devam ederse vefat sayılarının artması da kaçınılmaz görünüyor.

Hali hazırda alınan tedbirler kapsamında kafe ve restoranlar kapanmış ve paket servise geçiş yapmıştı. Ayrıca hafta sonu belli saatler dışında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

AVM‘ler de çalışma saatlerini 10:00 ile 20:00 olarak değiştirmişti. Bakan Koca alınan bu tedbirlerin yeterli gelmemesi durumunda yeni tedbirlerin de yolda olduğunun mesajını verdi.

Maske takma zorunluluğu kalkacak mı? İşte yanıtı