Apple store mağazaları yeniden açılıyor: Karar verildi

Apple 30 milyon dolarlık anlaşmayı sonlandırdı

Apple store mağazaları kısa bir süre içerisinde yeniden açılıyor. Özellikle son dönemlerde Omicron varyantı panik yaratıyordu. Şimdi ise bunun etkisinin kırılmaya başladığını görüyoruz.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple, Store mağazaları için yeni bazı kararlar alıyor. Bu kararlar eşiğinde pandemi sürecinin artık geride kalmaya başladığını görüyoruz. Özellikle İngiltere’deki fiziksel mağazalar bu konuda büyük bir örnek oldu.

Birçok ülkede Apple başta olmak üzere dev teknoloji markaları fiziksel mağazalarını randevu sistemine geçirmişti. Böylece pandeminin çok sert bir şekilde etkisini göstermeye devam ettiğini görmüş olduk. Halk sağlığını önemsediğini göstermek isteyen Apple, mağazalarında randevulu sisteme geçmişti.

Apple store mağazaları kapalıydı

Alınan karar ile birlikte artık fiziksel mağazalar açık kalacak. Ayrıca teknoloji devi çalışanları ile ilgili takviye doz zorunluluğu getirmişti. Ofis ve mağaza çalışanları ile ilgili başlatılan bu uygulama aynı zamanda PCR testi zorunluluğunu kapsıyor.

Apple store mağazaları

Şimdilik İngiltere’de açılan fiziksel mağazalar diğer ülkeler ile ilgili de benzer kararların alınacağını gösteriyor. Ancak randevulu sistem tamamen terk edilmiş değil. Muhtemelen Apple bir süre daha randevulu sisteme devam edecek. Ziyaretçi politikasını ise gelecek haftalarda yeniden düzenleyecek.

Apple kendi payından vazgeçecek gibi görünmüyor

Apple store tüm dünyada iyice yaygınlık gösterdi. Bu mağazaların genel olarak değerlendirildiğinde açık kalması şirkete önemli katkılarda bulunabiliyor. Fakat online sistem üzerinden verilen siparişler azımsanacak gibi değil. Peki sizce Apple tüm fiziksel mağazalarını açmalı mı?