Twitter, kullanıcıların eski tweetlerini gizlemesine izin verecek

Twitter, kullanıcıların eski tweetlerini gizlemesine izin verecek

Twitter, yeni bir güncelleme ile geliyor. Şirket bundan sonra kullanıcıların eski tweetlerini gizlemesine izin vereceği bir özellik duyurdu. İşte detaylar.

Bloomberg’e göre Twitter, insanlara daha fazla gizlilik seçeneği sunmak için yeni özellikler planlıyor. Sosyal ağ, belirli bir süre sonra (30, 60 veya 90 gün veya tam bir yıl gibi) diğer kullanıcılar tarafından görülmemeleri için eski tweet’leri arşivleme seçeneğini sunacak. Ayrıca, hangi tweet’leri beğendiğinizi kimlerin görebileceğini sınırlamak gibi seçenekler gelecek. Bunlara ek olarak kişileri engellemeden takipten çıkarma gibi ek seçenekler gelecek. Sosyal medya platformları arasındaki rekabet kızışıyor. Twitter da bu bağlamda yeni özellikleriyle fark yaratacak.

Twitter, kullanıcıların eski tweetlerini gizlemesine izin verecek

Analistler yeni özellikleri, insanları Twitter’da daha rahat etkileşim kurmayı amaçlayan bir “sosyal gizlilik” değişiklikleri paketi olarak tanımlıyor. Gelecek olan bazı değişiklikler için bir zaman çizelgesi yok ve özellikle arşiv seçeneği Bloomberg’e göre “henüz kavram aşamasında”. Ancak Twitter’ın, yıl sonuna kadar insanların başkalarını takipten çıkarmak gibi diğer özellikleri sunacağı bildiriliyor.  Twitter, The Verge’e yaptığı açıklamada yeniliklerin haberini doğruladı. Bir sözcü, “Twitter’da gizlilik bizim için çok önemli. Kullanıcıların kendilerin güvende hissetmesine nasıl yardımcı olacağımızı çözmek en büyük uğraşımızdır” dedi. “Gizlilik konusunda herkese uyan tek bir yaklaşım ne yazık ki yok. Bazı kullanıcılar mevcut ayarlardan memnunken bazıları daha fazlasını istiyor. Sosyal medya devi bu nedenle daha çok kişiselleştirilmiş özellikler sunmaya odaklanıyor. Şirket sözlerine “Sosyal mahremiyete odaklanmamız, dünyanın dört bir yanındaki insanların mahremiyet algılarını ve ihtiyaçlarını gidermek üzere tasarlandı. Bu özelliklerden bazılarını önümüzdeki hafta en kısa sürede test etmeye başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Honor büyük çıkış yakaladı! Apple veXiaomi’yi  geçti!