PCR testi zorunluluğu ile ilgili bilinmeyenler: Bunlara çok dikkat edin

İlk koronavirüs hapı

PCR testi zorunluluğu kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Sizler için bu soru işaretlerini gidermeye çalıştık. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

PCR testi zorunluluğu geldi. Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünya alarmda. Bu salgından kurtulmanın en etkili yolu ise hiç şüphesiz aşılar. Türkiye’de aşı yaptırmayan kişiler tehdit olarak görülüyor. Elbette kimseye zorla aşı yaptırılamaz. Ancak hükümet yetkilileri çeşitli baskılar yoluyla aşılara teşvik sağlamaya çalışıyor.

PCR testleri bunun ilk ayaklarından bir tanesi oldu. 6 Eylül 2021 tarihinden itibaren PCR testi mecburiyeti geldi. Öncelikle bu testlerin bir zorunluluk olup olmadığına cevap verelim. Evet, PCR testleri birer zorunluluk haline geldi. Aşı yaptırmayan kişiler bu testleri yaptırmak zorunda.

PCR testi zorunluluğu iş hayatını önemli ölçüde etkileyecek

Özellikle iş hayatını bu tür kararların etkileyeceği çok açık. İşverenler çalışanlarından Covid-19 testi isteyebilecek. Haftada bir kez zorunlu olarak bu test çalışanlardan talep edilecek. Böylece aşı olma zorunluluğu dolaylı yoldan ortaya çıkacak.

PCR testi zorunluluğu

Burada işverenin kararı oldukça önemli. Eğer kendisi testi zorunlu tutarsa herkes haftada en az 1 defa PCR testi olmak zorunda. Sadece aşı yaptırmış olanlar testi yaptırmak zorunda değil. Covid-19 hastalığına karşı hastalık yoluyla bağışıklık kazanan kişiler ise kısa bir süre için testlerden muaf olacak.

PCR testi kimler için zorunlu oluyor?

Sağlık Bakanlığı aşıların tamamlanmış olması gerektiğini söylüyor. Eğer aşılar tamamlanmazsa PCR testleri istenecek. Böylece hızlı bir şekilde aşılama çalışmaları yapılmak isteniyor. Testlerin Devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde yapılabileceği ifade edildi. PCR testi zorunluluğu bu nedenle maliyetsiz olacak. Ayrıca tüm test sonuçları kayıt altına alınacak. Peki siz alınan bu karar ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.