Logitech K380 Bluetooth klavye incelemesi

Logitech K380 Bluetooth klavye incelemesi

#İŞBİRLİĞİ

Artık hemen her yanımız teknoloji ile örülü, mobil bir dünyada yaşıyoruz. Bu, kaçınılmaz bir gerçek. Hatta pek çok anlamda hem iş hem de özel hayatlarımızı kolaylaştıran bir durum. Akıllı telefonlardan tutun da tabletlere, bilgisayarlardan akıllı TV’lere kadar kullandığımız hemen her şey “akıllı” ve birbirleriyle bağlantılı. Eh, tüm bu ekosistemi daha kullanışlı hale getirmek için hazırlanan ürünler de var. Tıpkı Logitech’in hazırladığı K380 Bluetooth klavaye gibi.

Logitech K380 Bluetooth klavye; ister evde olun, ister işte, isterseniz de bir gezide, her zaman yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz ve birden fazla cihazınızla tek dokunuşla eşleştirip kullanabileceğiniz bir klavye. Şimdi isterseniz daha fazla detay verelim.

Ürünümüz, ufak ve ince bir kutuyla geliyor, ki bu da ürünün ne kadar ufak ve ince olduğu konusunda bir ön izlenim yapmamızı sağlıyor. Aynı ifadeleri, M350 mouse için de kullanmıştık. Logitech’in pek çok ürününde tercih ettiği yenilikçi ve minimalist yaklaşım, pek çok teknoloji severin de kalbini çalmayı rahatlıkla başarıyor.

Klavyemiz, içindeki iki pille birlikte toplamda 423 gram ağırlıkta. Düşük profilli olarak tasarlandığı için sanki bir dizüstü PC klavyesi kullanıyormuş hissine kapılabilirsiniz. Uzun süreli kullanımlarda da bileklerimizde ağrı yaşamadık. Ayrıca oval olarak tasarlanan tuşlar, oldukça yumuşak basış hissine sahip ve sessiz çalışıyor. Tuşlar arasındaki boşluklar da yeterli düzeyde. Ek olarak, bize deneyimleyebilmemiz için gelen klavyenin Türkçe karakterlere sahip olduğunu da söylemeliyiz.

Renkler başlığına geldiğimizde, Logitech’in yine pek çok rakibine kıyasla pek çok farklı renk sunduğunu görüyoruz. Grafit siyahı, beyaz, gül rengi ve lacivert gibi renk seçeneklerimiz var. Bize, deneyimleyebilmemiz için grafit siyahı rengi geldi.

Logitech K380, başta da belirttiğimiz gibi bir Bluetooth klavye. 3 farklı cihazla rahatlıkla eşleştirebiliyor ve tek tuş yardımıyla saniyeler içinde cihazlar arasında geçişler yaparak kullanıma devam edebiliyorsunuz.

Klavyenin sol üst kısmına baktığımızda, Bluetooth switch, yani cihaz değişimleri için gerekli olan 3 anahtar tuşu görüyoruz zaten. Ek olarak ufak led ışıkları sayesinde de o an hangi cihazda bağlı olduğunu takip edebiliriz.

Klavyeyi bağlamak için, örneğin 1 numaralı tuşa birkaç saniye basılı tutmamız gerekiyor. Böylece cihaz, Bluetooth cihaz arama moduna geçiyor. İşte bu esnada da bilgisayarımızı, tabletimizi, telefonumuzu ya da televizyonumuzu hemen bağlayabiliyoruz. Bu yöntemi diğer 2 tuşla da gerçekleştirip toplamda 3 farklı cihazla bağlantıyı mümkün hale getirebiliyoruz.

Ürün, Windows, Android ve iOS gibi popüler işletim sistemleri dahil, harici klavye desteği sunan pek çok farklı sistemde rahatlıkla çalışabiliyor ve her sistemde kısayol tuşlarına kadar pek çok detay sunabiliyor. Yani yabancılık hissetmiyorsunuz bile.

Dedik ya, oldukça ince ve hafif bir ürün. Diyelim ki bir iş toplantınız için seyahat etmelisiniz. Tabletinizin yanında, çantanızda bu klavyeyi de götürebilir, e-mail’lerinizi kontrol edebilir ya da önemli notlarınızı hızlıca dijital ortama aktarabilirsiniz.

Akıllı televizyon tarafını ele alalım. Çoğu kullanıcı, fiziksel tuşlara sahip kumandaları kullanışlı bulmuyor. Bunun yerine sesli komut üzerine yoğunlaşıyor. Ama öte yandan, bazen TV’de detaylı aramalar yapabilmek, sosyal medya platformlarını kullanabilmek ve hatta oyun oynayabilmek için iyi bir klavyeye ihtiyaç oluyor. İşte burada da devreye K380 giriyor diyebiliriz.

Logitech K380 Bluetooth klavye incelemesi

Zaten 10 metre mesafeye kadar kablosuz olarak rahatlıkla çalışabilen cihaz, bir nevi yattığınız yerden TV’nizi rahatlıkla kullanabileceğiniz anlamını taşıyor. Tabii bu mesafe, kullanabileceğiniz diğer cihazlar için de geçerli.

İsterseniz son olarak pil performansından da söz edelim. Logitech K380 Bluetooth klavye, beraberinde gelen iki pille çalışıyor. Bu iki pil, size yaklaşık 2 yıllık kullanım ömrü sunabiliyor. Evet, doğru duydunuz. Yine de, her zaman dediğimiz gibi, kullanım sıklık ve alışkanlıklarınız doğrultusunda pil ömründe farklılıklar olabilir, ama olsun, 2 pille oldukça uzun süre kullanımın mümkün olması sevindirici bir detay.

Toparlamak gerekirse Logitech K380 Bluetooth klavye, gerek tasarım hatları, gerek rahat taşınabilirliği, gerekse de birden fazla cihazda kolayca kullanılabilir olması gibi detayları sayesinde beğenimizi topladı. Farklı renk seçenekleri sunuyor olması da tarzınızı yansıtmanız için ayrıca artı bir puan.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Beats Studio Buds gerçek kablosuz kulaklık: Şık ve güçlü!