LG, Yeni Ekran Teknolojisini Tanıttı

lgg

CES 2023 yaklaşırken firmalar hazırlıklarını sürdürüyor. LG Display’de yaptığı duyuruda etkinlik öncesi bazı bilgiler paylaştı.

LG gelişen ekran teknolojilerine en fazla yatırım yapan firmalardan biri. Akıllı telefonlar için katlanır ekranları halihazırda piyasaya sürmüşken sıra dizüstü bilgisayarlar için katlanabilir ekranlara gelmiş durumda.. Marka, “Always On” teması altında, insanların hayatını iyileştiren en son ekran teknolojilerini sunacağını resmi olarak duyurdu.

Firma ekranları dizüstü bilgisayarlar için 17 inçlik katlanabilir bir OLED ekranı piyasaya sürecek. Ekrana ait en öne çıkan şeylerden biri, tamamen kırışıksız olmasıdır. Tamamen katladığınızda veya açtığınızda bile, içinde herhangi bir kırışık görmezsiniz. Ekran birden fazla şekilde kullanılabilir. Ekran ikiye katlanabilir veya bir tablete veya taşınabilir bir monitöre benzeyecek şekilde açılabilir. Marka, üretkenlik kullanımını bir üst düzeye taşıyan bir stylus kalem desteğini de ekledi.

LG

Ayrıca 8 inçlik 360 derecelik katlanabilir bir OLED ekran da karşımıza çıkıyor. Cihaz, adından da anlaşılacağı gibi 360 dereceye kadar katlanabiliyor. Bu, bir cihazın daha fazla kullanım için her iki yönde katlanmasını mümkün kılar. Üreticiye göre benzersiz katlama mekanizması, katlama alanları boyunca kırışmaları önlerken, modül yapısı 200.000’den fazla katlandıktan sonra bile uzun ömür sağlıyor.

Markanın şimdiye kadar tamamen yeni nesil araç ekranlarındaki gelişmelere odaklandığı ilk stant da orada olacak. P-OLED ve LTPS (Düşük Sıcaklık Polikristal Silikon) LCD dahil olmak üzere önemli tescilli teknolojilere sahip küçük ila orta boyutlu OLED ve otomotiv ekran çözümleri şirket tarafından sunulacak. 

OnePlus Buds Pro 2 renk seçeneklerini ortaya çıktı