Uzay alanında yeterli seviyeye ulaştık mı?

Uzay alanında yeterli

Uzay alanında yeterli düzeye ulaştık mı sorusu çok önemlidir. Geçen yıl uzay alanındaki programların hepsi ilgi çekiciydi. Gelin detaylara birlikte bakalım.

Uzay alanında yeterli olmak sanıldığı kadar kolay değil. Öncelikle NASA’nın 2022 programlarına bir göz atmalıyız. Örneğin devasa ABD şirketi NASA ay roketini başarıyla fırlattı. Bu arada NASA’nın 9 milyar dolarlık teleskobu, kozmik keşifte yeni bir sayfa açan güçlü bir görüntü yakaladı.

NASA’nın programında Mars ve Ay roketlerini fırlatmak için pek çok plan var. Elbette tüm uzay programlarının ne zaman başarılı olacağından emin olamayız. 2022 yılında çok başarılı bir performans sergilendi.

Uzay alanında yeterli seviyede olan iki ülke

Çin’e bakarsak, ABD ile aynı hikayeyi görebiliriz. Her ikisi de mümkün olduğunca uzayda dünya lideri olmak istiyor. Ancak uzay araştırmalarına baktığımızda hiç de kolay olmadığı ortaya çıktı.

Uzay alanında yeterli

Kasım ayında, üç Çinli astronot, Çin uzay tarihindeki ilk yörüngedeki mürettebat için uzay istasyonuna geldi. Aynı zamanda Çin, 2022’de uzay programına çıktı. Çin, belirlediği hedeflere gelmesine rağmen, ABD kendi kendine başlayan bu yarışta geride kaldı.

Pek çok yeni keşif yapıldı

Bilim adamları, Samanyolu’nun merkezindeki Sagittarius A adlı süper kütleli bir kara deliğin görüntüsünü ortaya çıkardılar. Hayal edilebilecek en iyi görüntülerden bir tanesiydi. Son olarak NASA, geçen yılın başında Dart adlı yeni bir program başlattı.

Uzay alanında yeterli olmak için yeni programlar başlatılıyor. NASA’nın DART uzay aracı, dünya ile potansiyel bir asteroit çarpışmasını önlemek için gezegen savunma sisteminin ilk testinde uzaktaki bir asteroide başarıyla çarptı. Tüm uzay haberlerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

NASA Artemis 1 Orion uzay aracı Kennedy Uzay Merkezi’ne geri döndü