Armored Core 6 yüksek puanlar almayı başardı

123 47

Yıllardır derin sessizlikte olan Armored Core serisi sonunda bu durumu Armored Core 6: Fires of Rubicon ile bozdu. Dark Souls, Bloodborne, Elden Ring gibi oyunlardan tanıdığımız FromSoftware tarafından geliştirilen Armored Core 6’nın inceleme puanları belli oldu. Oyun yüksek puanlar almayı başardı.

Armored Core oldukça köklü bir seri. İlk oyunu 1997’de çıkmıştı. 2014’e kadar farklı birçok Armored Core oyunu piyasaya sürüldü. Fakat son oyunun çıkmasının üstünden neredeyse 9 yıl geçti. Bu zaman içinde herhangi bir yeni oyun projesi duyurulmamıştı. Tabii ki bu durum değişti. Armored Core 6: Fires of Rubicon’la birlikte seri yeniden aramıza geri döndü.

Yıllardır geliştirme aşamasında olan ve hatta Elden Ring’in DLC’sinin bile geç çıkmasına sebep olduğu iddia edilen Armored Core 6’nın inceleme puanları belli oldu. Yapımın Metacritic ortalaması 87. İki yerden tam puan almayı başardı. İnceleme puanları şu şekilde:

GamesHub – 10
Inverse – 10
Press Start – 9
Shacknews – 9
Destructoid – 9
PSU – 8.5
TechRaptor – 8.5
Game Informer – 8.25
IGN – 8
Gamespot – 8
Gamespew – 8
Push Square – 7
Eurogamer – 5/5
Gamesbeat – 4.5/5
VG247 – 3/5

Armored Core 6, 25 Ağustos’ta yani yarın PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformlarında piyasaya sürülecek.

armored core 6

Elden Ring’in DLC’sinde son durum nedir?

Merakla beklenen DLC’ye gelecek olursak, FromSoftware’in bu konuda ağzını bıçak açmıyor. Shadow of the Erdtree DLC’sinin tam olarak konusu, neler içereceği ve ne zaman çıkacağı belli değil. Çıkış tarihi hakkında spekülasyonlar var. En erken Kasım veya Aralık civarında çıkması bekleniyor. Büyük ihtimalle 2024’ten önce gelmeyecek.

Shadow of the Erdtree DLC’si hakkında ilginç bir durum var. Lance McDonald, From Software oyunlarıyla oldukça haşır neşir olan biri. Tanıdık bir isim olan McDonald, Elden Ring için normalde iki ek paketin planlandığını söyledi. Bu eklentileri almak için oyunculara Season Pass sunulacakmış. Fakat bu plan Shadow of the Erdtree eklentisiyle birlikte çöpe atılmış.

McDonald, From Software’in neden orijinal planı iptal ettiğini bilmiyor. Fakat Shadow of the Erdtree’nin büyük bir eklenti olduğunu, ayrı ayrı çıkacak iki küçük eklenti ve Season Pass’a göre çok daha fazla avantaj sağlayacağını belirtiyor. Benzer bir durum Bloodborne için de yaşandı. Normalde Bloodborne’a da iki farklı eklenti çıkarılması düşünülmüş, ancak The Old Hunters isimli büyük ve tek eklenti çıkmıştı.

iQOO Z8 performans testinde görüldü