Elden Ring için bir değil iki eklenti çıkacaktı, ancak bundan vazgeçtiler

Elden Ring

Oyun dünyasının klasikleri arasına adını yazdıran Elden Ring hakkında çok ilginç bir gelişme gündeme geldi. Aslında oyun için iki DLC ve Season Pass planlanmış, ancak bu plan iptal olmuş.

Lance McDonald, From Software oyunlarıyla oldukça haşır neşir olan biri. Tanıdık bir isim olan McDonald, Elden Ring için normalde iki ek paketin planlandığını söyledi. Bu eklentileri almak için oyunculara Season Pass sunulacakmış. Fakat bu plan Shadow of the Erdtree eklentisiyle birlikte çöpe atılmış.

McDonald, From Software’in neden orijinal planı iptal ettiğini bilmiyor. Fakat Shadow of the Erdtree’nin büyük bir eklenti olduğunu, ayrı ayrı çıkacak iki küçük eklenti ve Season Pass’a göre çok daha avantaj sağlayacağını belirtiyor. Ayrıca ücretsiz Colosseum DLC’si de içeriğin değişmesine yol açmış olabilir. Benzer bir durum Bloodborne için de yaşandı. Normalde Bloodborne’a da iki farklı eklenti çıkarılması düşünülmüş, ancak The Old Hunters isimli büyük ve tek eklenti çıkmıştı.

Elden Ring

Shadow of the Erdtree’nin içeriği ve konusu hakkında ise halen bir bilgi yok. Fakat ne zaman çıkacağı az çok belli oldu. From Software, Armored Core VI: Fires of Rubicon’u geliştiriyor. Armored Core VI son aşamasında ve herhangi bir terslik olmazsa 25 Ağustos’ta piyasaya sürülecek. İsimsiz bir sızıntı kaynağına göreyse Armored Core VI’nın çıkmasından iki ay sonra Shadow of the Erdtree piyasaya sürülebilir. Yani Kasım veya Aralık gibi Elden Ring’in merakla beklenen DLC’sini görebiliriz. Fakat ek paket 2024’e de kalabilir. Böyle bir ihtimal daha var.

Elden Ring, Bandai Namco’nun şimdiye kadar en hızlı satan oyunu oldu. 2022’de Amerika’da Call of Duty: Modern Warfare II’den sonra en çok satan 2. oyun olmayı başardı.

Witcher’ın yapımcısı 30 kişiyi işten çıkaracak