Elden Ring’in başarısı Armored Core 6’ya yaradı

Armored Core 6

Elden Ring’in yakaladığı büyük başarı From Software oyunlarına olan ilgiyi arttırınca, Armored Core 6’nın rekor bir başlangıç yapmasının önü açıldı.

Demon’s Souls, Dark Sould, Bloodborne gibi büyük beğeni kazanan oyunlara imza atan From Software stüdyosu, halihazırda oyun dünyasının en prestijli stüdyoları arasında yer alıyordu. Ancak geçtiğimiz yıl çıkan Elden Ring, From Software’i bir seviye daha yukarı çekti. Çünkü Elden Ring sadece tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olarak değerlendirilmekle kalmadı, aynı zamanda satış performansıyla da bu başarıyı taçlandırdı. From Software’in bugüne kadar çıkardığı en popüler oyun olan Elden Ring, yakaladığı bu başarı sayesinde stüdyonun diğer oyunlarını da yukarı çekti. Nitekim Armored Core 6 hakkında gelen son bilgiler de bunu kanıtlar nitelikte.

Armored Core 6 2

From Software’in merakla beklenen yeni oyunu Armored Core 6, 25 Ağustos’ta oyunseverlerle buluştu. Souls oyunlarıyla tanınan stüdyonun bu formülü kullanmayan ender oyunlarından olan Armored Core 6, normalde bu oyunlar kadar popüler değildi. Ancak Elden Ring gibi popüler bir oyundan hemen sonra geliyor olması yeni Armored Core oyuna olan ilgiyi de kayda değer ölçüde arttırdı.

Armored Core 6’nın dağıtımcısı olan Bandai Namco, yeni oyunun Armored Core serisi için yeni bir rekora imza atmak üzere olduğunu açıkladı. Bandai Namco Europe CEO Arnaud Muller, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yeni Armored Core oyununa dair beklentilerini yükselttiklerini söyledi. Muller, Elden Ring’in popülerliğinin From Software oyunlarına olan ilgiyi arttırdığını, bu yüzden yeni oyunlarına olan ilginin de beklediklerinin üzerinde olduğunu ifade etti.

Baldur’s Gate 3 yıl bitmeden Xbox’a gelecek