iQOO Z8 performans testinde görüldü

iQOO Z8

Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iQOO Z8, AnTuTu performans testinde görüldü; telefonun yonga seti netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Hatırlarsanız şirket, iQOO Z7 serisinin ilk üyelerini mart ayında piyasaya sürmüştü. Bir yandan bu serinin yeni üyelerini çıkarmaya hazırlanan iQOO, bir yandan da Z8 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Yıl bitmeden kullanıcılarla buluşması beklenen iQOO Z8, dün AnTuTu performans testinde görüldü.

Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iQOO Z8’in AnTuTu’da görülmesiyle birlikte telefonun teknik özelliklerine dair yeni detaylar da ortaya çıktı. AnTuTu veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun Dimensity 8200 yonga setinden güç alacağını doğruluyor. Telefonun teste tabii tutulan versiyonu 12 GB RAM’e sahip. Dahili depolama alanı ise 512 GB. Yazılım tarafında ise karşımıza Android 13 tabanlı OriginOS 3.0 çıkıyor. Ancak telefon Çin dışında satılmaya başlandığında OriginOS 3.0’ın yerini Funtouch OS alacak.

iqoo z8 4

Daha önce gelen söylentilere göre telefon 6.64 inçlik LCD IPS bir ekrana sahip olacak. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın 120 Hz yenilenme hızına sahip olacağı söyleniyor. Telefon hakkında ortaya atılan bir diğer iddia da 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı ve 120 W hızlı şarj özelliğiyle geleceği. Öte yandan telefonun arka kamerasındaki ana lensin OIS özellikli 64 megapiksellik bir lens olacağı; selfie kamerasının ise 16 megapiksel olacağı söyleniyor.

OpenAI, ChatGPT’yi baştan yaratmak zorunda kalabilir