Apple’dan yeni MacBook Air geliyor

MacBook

Ross Young son birkaç senedir Apple hakkında ilginç tahminlerde bulundu ve bazılarını tutturdu. Ekran endüstrisi analisti olan Young, Twitter’da yeni bir MacBook modelinin yolda olduğunu söyledi. Bazı detaylar da paylaştı. Neler olduğuna birlikte bakalım.

Ross Young, Apple’ın tedarik zincirinin bu ay 15.5 inç’lik MacBook Air için ekran paneli üretimine başladığını açıkladı. Young aboneleriyle paylaştığı tweet’te, ekran üretimini göz önüne alarak yeni modelin nisan ayı başlarında piyasaya sürülebileceğini açıkladı. Analiste göre ön siparişler daha önce bile açılabilir. Apple bahar etkinliklerini mart ya da nisan aylarında yapıyor.

15.5 inç’lik ekran boyutu, MacBook Air için şimdiye kadarki en büyük ekran boyutu olacak. Muhtemelen bu model 13 inç’lik diğer bir modelle piyasaya sürülecek. Fakat işlemcinin M2 mi yoksa M3 mü olacağı belli değil.

macbook

TSMC normalde geçtiğimiz aralık ayında M3 işlemcisinin üretimine başladı. Fakat isimsiz kaynaklardan gelen eski tarihli raporlarda işlemciyi yaz aylarından önce göremeyeceğimiz belirtilmişti. Bu yüzden M3’ün durumu sisler arkasında kalıyor.

Şimdilik Apple’ın planlarında yok! Biraz daha beklemek gerekiyor