Yeni Mac Studio ve Mac Pro’nun Ne Zaman Çıkacağı Belli Oldu

m4

Apple hakkında paylaştığı birçok bilgi doğru çıkan Mark Gurman, yeni Mac Studio ve Mac Pro’nun ne zaman piyasaya sürüleceğini açıkladı. Aslında Gurman’ın açıklamaları daha önce gündeme gelen çıkış tarihi raporlarıyla biraz daha farklı. İşte detaylar…

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, Mac Studio‘nun 2025’in ortasında çıkacağını, Mac Pro’nun da 2025’in 2. yarısı satışa sunulacağını söyledi. Konuyu açarsak Mac Studio muhtemelen haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2025’te tanıtılacak ve etkinlikten kısa süre sonra piyasaya sürülecek. Mac Pro da gelecek sene sonbaharda çıkacak. Daha önceki raporlarda ise iki cihazın da WWDC’de tanıtılacağı iddia edilmişti. Fakat Gurman çıkış tarihlerinin farklı olduğunu belirtiyor.

Her iki masaüstü bilgisayar Apple’ın henüz duyurmadığı M4 Ultra işlemcisini kullanacak. Studio’nun yüksek ihtimalle M4 Max yongasına sahip başka bir modeli olacaktır. Çin medyasında yer alan bir habere göre Apple, yeni Mac Studio‘nun tasarımında önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Kasa belki biraz daha küçültülebilir. Bu iddia ise Apple’a yakın kaynaklara dayandırılmış.

Mac Studio

Apple bir yandan da M4’lü MacBook Pro, Mac mini, iMac ve iPad mini 7’yi tanıtmak için de hazırlık yapıyor. Rivayet edilene göre Cupertino merkezli şirket 28 Ekim’de sanal etkinlik gerçekleştirecek ve M4’lü ilk Mac modellerini tanıtacak. Mark Gurman yeni Mac’lerin 1 Kasım Cuma günü de piyasaya sürüleceğini belirtti. Yeni Mac mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ama daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak.

Apple Intelligence çıkış tarihi açıklandı