iPad 11 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

ipad

Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman, iPad 11’in çıkış tarihini açıkladı. Yeni tablet önceki söylentilerin aksine biraz daha geç çıkacak.

Mark Gurman, PowerOn bülteninde yine ilginç konuları ele aldı. Gurman, iPad 11‘in 2025 sonunda çıkacağını ve Apple Intelligence desteği olacağını belirtti. Gurman bununla birlikte ekrana sahip olan tüm Apple cihazlarının 2026’ya kadar Apple Intelligence destekleyeceğini de ileri sürdü. iPad 10, 2022’de piyasaya sürüldü. Eğer iPad 11 de 2025 sonunda çıkacaksa iki nesil cihaz arasında üç yıllık boşluk olacak. Apple’ın üç sene sonra sıradan birkaç güncellemeyle yeni iPad’i çıkarması kırıklığı yaşatır. Muhtemelen firma tablette köklü yenilikler yapacaktır.

Satışta olan 10. nesil iPad’de ilk olarak iPhone 12 serisinde kullanılan A14 çipi bulunuyor. Bu yonganın modası geçmeye başladı. iPad 11’de iPhone 15 Pro’lardan bildiğimiz A17 Pro olabilir. Fakat Apple, A18 işlemcisine de yer verebilir. Her iki durumda da cihazda A17 ve A18 sistemçipi, 8 GB RAM mutlaka olacaktır. Apple Intelligence ve yapay zeka özelliklerden yararlanmak için minimum 8 GB RAM’e ihtiyaç var.

ipad 11

Apple’ın 28 Ekim’de yani önümüzdeki pazartesi günü yeni Mac’leri açıklaması bekleniyor. Cupertino merkezli firma geçtiğimiz günlerde iPad mini 7’yi sessiz sedasız şekilde basın bülteniyle duyurmuştu. Belki M4’lü Mac’leri de bu şekilde tanıtabilir. Şirket herhangi bir etkinlik yapacağına dair medyaya davet yollamadı. Zaten etkinlik de olursa sanal olarak gerçekleşmesi bekleniyor. M4’lü 14 inç’lik MacBook Pro, yeni tasarıma sahip Mac mini ve iMac açıklanacak.

Giriş seviyesi MacBook Pro’da standart M4 yongası olacak. Üst kademe 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’larda da henüz açıklanmamış M4 Pro ve M4 Max yongaları kullanılacak. Yeni Mac mini’nin mevcut olan Mac mini’nin yarı boyutunda tasarıma sahip olacağı söyleniyor. Tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Mac mini’de M4 ve M4 Pro seçenekleri yer alacak.

Gemini Live Artık Türkçe Olarak Kullanılabiliyor