A.I. Kız Arkadaşlar Milyar Dolarlık Bir Sektöre Dönüşebilir

A.I. kız arkadaş

WeWork yöneticisi Greg Isenberg, ChatGPT benzeri teknolojiler kullanan A.I. kız arkadaşların milyar dolarlık bir sektöre dönüşebileceğini gösteriyor.

Bir dönemin en gözde start-up’larından olan, ancak daha sonra tarihi bir çöküş yaşayan WeWork’ün eski yöneticisi Greg Isenberg, bu hafta çok konuşulacak bir açıklamaya imza attı. ChatGPT benzeri gelişmiş chatbotlar’ın hayatımıza girmesinin ardından sayıları hızla artan A.I. kız arkadaşlara değinen Isenberg, bu tarz dijital eşlerin ileride milyar dolarlık bir sektöre dönüşebileceğini söyledi.

ai girlfriend2

ChatGPT ve benzeri chatbotlar son derece etkileyici olsa da aslında yapay zekanın potansiyeli göz önüne alındığında hala oldukça kabalar. Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha gelişmiş yapay zekaların ortaya çıkması bekleniyor. Hatta bunların artık insandan ayırt edilemeyecek seviyeye ulaştığını göreceğiz. Bu da önümüzdeki birkaç yıl içinde A.I. kız arkadaşların da çok daha gerçekçi hale geleceği anlamına geliyor. Bu tarz chatbotlar’a bugün bile binlerce dolar harcanıyorken, yakın gelecekte ortaya çıkacak gelişmiş versiyonlarına, erkeklerin çok daha büyük paralar harcayacağı düşünülüyor. En azından Greg Isenberg’in öngörüsü bu yönde.

Bu sektörde böylesine büyük bir potansiyel olduğu için, Isenberg birilerinin bu sektördeki potansiyeli görüp buraya önemli yatırımlar yapmaya başlamasının an meselesi olduğuna inanıyor. Bu yatırımla birlikte bu sektörle daha da hızlı büyüyecek ve A.I. kız arkadaşlar daha da gelişmiş hale gelecektir. Bu da çok yakın gelecekte milyar dolarlık yeni bir sektörün ortaya çıkmasını sağlayacak. Elbette bunun sosyal hayat üzerinde ne gibi yıkıcı etkiler yaratacağı bilinmez. Ancak bu noktada Isenberg’in bu öngörüsü kaçınılmaz görünüyor.

PlayStation 5 Pro’nun Yolda Olduğu Artık Kesinleşti