M4’lü Mac mini’nin Yeni Bir Özelliği Belli Oldu

mac mini

Apple’ın M4’lü Mac’leri tanıtmasına az süre kaldı. Buna rağmen dedikodular yağmur gibi gelmeye devam ediyor. Taze bir rapor M4’lü Mac mini’nin tasarımındaki yeni bir detayı bildirdi.

Apple’ın planlarını bilen ama bir türlü ismi belli olmayan kaynaklara göre M4 işlemcili Mac mini‘lerin önünde de bağlantı portları olacakmış. Kaynaklar tüm bağlantı yuvalarının arkada yer almayacağını söylerken, tasarımın küçüldüğünü de tekrardan onayladı. Bloomberg’ten tanıdık bir isim olan Mark Gurman daha önce yaptığı açıklamada M4’lü Mac mini’nin yenilenmiş tasarımla piyasaya sürüleceğini ve satışta olan modelden daha küçük olacağını belirtmişti. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle çıkacağı belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak.

mac mini

Mini modeli M4’lü ailenin sadece bir üyesi. Apple ayrıca M4 işlemcisinden güç alan MacBook Pro ve iMac’i de tanıtacak. 14 inç’lik giriş seviyesi MacBook Pro’da standart M4 işlemcisi olacak. Üst düzey 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’larda ise M4 Pro ve M4 Max işlemcileri bulunacak. Yeni Mac’lerin ve iPad mini 7’nin 28 Ekim’de tanıtılacağı söyleniyor. Mark Gurman da satışların 1 Kasım’da başlayacağını ileri sürdü.

Çin medyasında yer alan bir habere göre Apple, yeni Mac Studio‘nun da tasarımında önemli değişiklikler yapmayı planlıyor. Kasa belki biraz daha küçültülebilir. M4’lü Mac Studio ve Mac Pro’nun çıkmasına daha zaman var. Mac Studio’nun gelecek sene haziran ayında, Mac Pro’nun da 2025 sonlarına doğru açıklanması bekleniyor.

M4’lü MacBook Pro’nun Bir Videosu Daha Ortaya Çıktı