Hackerlar bir uyduyu ele geçirmek için yarışıyor

Defcon

ABD ordusu, Ağustos ayında her yıl düzenlenen Defcon hacker kongresi sırasında gerçekleşecek Hack-A-Sat 4 yarışmasını organize etti. Yarışmacıların amacı Dünya yörüngesindeki bir uyduyu ele geçirmek.

380’den fazla takımın kayıt yaptırdığı Nisan elemelerinden ABD, Avustralya, İtalya, Polonya ve Almanya’dan sekiz takım çıktı. Newsweek’in haberine göre, her şey planlandığı gibi giderse, takımlar Defcon sırasında Las Vegas’ta yarışacaklar. Katılımcılar, çeşitli güvenlik açıklarını tespit etmek için sahipleri adına sistemlere saldırarak etik hackleme yapan “beyaz şapkalı” hackerlar olarak adlandırılıyor.

Defcon

Yarışma ABD Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarı tarafından düzenleniyor. Daha önceki yarışmalarda hedef Dünya’da kalan bir uydu iken, bu yıl yarışmacılar yörüngedeki bir uyduyu hedef alacaklar.

Bilgisayar korsanları hedefindeki uydunun adı Moonlighter ve hacker saldırılarına karşı savunmasız olacak şekilde tasarlanmış. Uydu yaklaşık bir tost makinesi büyüklüğünde ve çeşitli güvenlik özelliklerine sahip. Örneğin, kendi motorları ile donatılmamıştır. Kontrolörler ayrıca uydunun sistemini yeniden başlatabilecek ve gerektiğinde davetsiz misafirleri dışarı atabilecek.

5G farklı endüstriler için yeni değerler yaratıyor