Apple, AirPods 3’ün yeni bir modelini çıkarmayacak

airpods

Apple kahini lakaplı Ming-Chi Kuo, Apple’ın AirPods 3‘ün USB-C bağlantısına sahip modelini çıkarmayacağını söyledi. Ünlü analist teknoloji devinin böyle bir planı olmadığını, ancak farklı bir kulaklık modelini USB-C ile yenileyeceğini belirtti. İşte detaylar…

Apple hakkında sağlam bir sicile sahip olan ünlü analist Ming-Chi Kuo yaptığı açıklamada, AirPods 2 ve 3’ün USB-C bağlantı noktasına sahip yenilenmiş modelinin çıkmayacağını söyledi. Kuo şimdilik Apple’ın böyle bir planı olmadığını vurguladı. Fakat analiste göre Cupertinolu şirket, AirPods Pro 2’nin USB-C ile revize edilmiş modelini çıkarmak istiyor. Şirket, büyük ihtimalle bu seneyi pas geçip, AirPods 4’te USB-C’ye yer verecektir. Şöyle bir dip not daha belirtelim, söylenenlere göre AirPods Pro 2, diğer modellere göre daha çok ilgi gördüğü için Apple bu kulaklığı revize etmeye karar vermiş.

airpods

Bilindiği üzere Avrupa Birliği, tüketici elektroniği ürünlerinde tek bir ortak şarj kullanılmasına yönelik karar aldı. Hangi marka olursa olsun, Avrupa bölgesinde satılacak telefon, tablet, kulaklık, kamera vs… tüm ürünlerde USB-C kullanılacak. Üreticilere 2024 sonuna kadar ortak şarj tipine geçmesi için zaman verildi. Lightning portunu kullanan Apple’ın USB-C geçiş yapması gerekiyor. Bu bağlamda USB-C portu kullanacak ilk Apple cihazların iPhone 15 serisi olması bekleniyor. Şimdiye kadar çıkan sızıntılarda da USB-C portu görüldü. Ming-Chi Kuo, Mark Gurman gibi isimlerin dahil olduğu birkaç farklı kaynak tarafından iPhone 15’lerde USB-C’nin olacağı vurgulandı. Ancak yakın tarihli bir raporda Apple’ın iPhone 15’te Lightning kullanacağı, USB-C’yi de iPhone 16 ailesine sakladığı iddia edilmişti.

Bu sene yeni iPhone’lar hakkında birbiriyle zıt kutuplarda olan söylentiler yayıldı. Tabii ki dedikoduları doğrulamanın herhangi bir yolu yok. Neler olacağını ancak Eylül ayında düzenlenecek olan etkinlikte öğreneceğiz.

Twitter mavi tik para ödeyenlere özel oluyor